Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Νέος Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου ο Necdet Özel;

Σχόλιο ιστολογίου μας : O Özel θεωρείται φίλα προσκείμενος στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Erdogan και όπως εύστοχα σημειώνουν διάφοροι οπαδοί του ΑΚΡ  “είναι ο Στρατηγός που προσεύχεται 5 φορές την ημέρα”.????????????????????????????
Από το ιστολόγιο http://www.strategyreport.gr/?p=13387#more-13387

Σοκ στη τουρκική κοινή γνώμη προκαλεί η παραίτηση σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων παρ’ ότι εδώ και μέρες υπήρχε στην Άγκυρα έντονο παρασκήνιο περί τέτοιου ενδεχομένου. Η πρωτοφανής αντίδραση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων σχετίζεται άμεσα με την επικείμενη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (YAŞ) το διάστημα 1-4 Αυγούστου, με δεδομένη την προφυλάκιση πολλών εν ενεργεία ανώτατων αξιωματικών για τα σχέδια πραξικοπήματος κατά της φιλο-ισλαμικής κυβέρνησης του Erdogan.



Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η σημερινή απόφαση του 13ου Κακουργιοδικείου Κωνσταντινούπολης για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης 22 εν ενεργεία και αποστράτων αξιωματικών, μεταξύ των οποίων του Δκτη 4ης Στρατιάς Στρατηγού Hüseyin Nusret Taşdeler και του πρώην Δκτη 1ης Στρατιάς Στρατηγού ε.α. Hasan Iğsız. Επικρατέστερος αντικαταστάτης του Στρατηγού Işık Koşaner θεωρείται ο νυν Αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής Στρατηγός Necdet Özel, ο οποίος είναι ο μοναδικός που δεν παραιτήθηκε και αναμενόταν στις προσεχείς κρίσεις να καταλάβει τη θέση του Δκτη Χερσαίων Δυνάμεων. O Özel θεωρείται φίλα προσκείμενος στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Erdogan και όπως εύστοχα σημειώνουν διάφοροι οπαδοί του ΑΚΡ  “είναι ο Στρατηγός που προσεύχεται 5 φορές την ημέρα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου