Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ταλάτ : ‘Ο Έρογλου δεν θέλει λύση και ο Χριστόφιας δεν μάχεται όσο θα έπρεπε’

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


Talat Ταλάτ : Ο Έρογλου δεν θέλει λύση και ο Χριστόφιας δεν μάχεται όσο θα έπρεπεΟ τέως Τ/κ ηγέτης των Μεχμέτ Ταλάτ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΑ αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες συνομιλίες και δήλωσε ότι, ούτε η τουρκική ούτε η ε/κ πλευρά προσπαθούν για τη λύση και ότι τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας όσο και το κόμμα του επιθυμούν μεν επίλυση του προβλήματος, αλλά «δεν είναι τόσο παθιασμένοι για αυτή όσο η τουρκική πλευρά» .



Ο κ. Ταλάτ πρόσθεσε ότι είναι γνωστό ότι ο κ. Ερογλου δεν επιθυμεί την λύση για αυτό και δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και επέκρινε την τ/κ διαπραγματευτική ομάδα επειδή στις αναφορές της στην Τουρκία αναφέρεται στις απορρίψεις των προτάσεων από την ε/κ πλευρά με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η γκυρα και να μην σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες.
Σε ό,τι αφορά την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Ταλάτ είπε ότι κατά την περίοδο εκείνη θα παγώσουν οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και αναφέρθηκε στην ανάγκη όπως μέχρι τον Ιούνιο εξευρεθεί λύση, διαφορετικά, συνέχισε η προοπτική λύσης θα δεχτεί σοβαρό πλήγμα.
Σε σχέση με τις έρευνες για το φυσικό αέριο είπε ότι αν είχε επιτευχθεί λύση, θα είχαν και οι Τ/κ ισότιμο λόγο στις έρευνες και επέκρινε και την ε/κ πλευρά επειδή «έσπευσε να αρχίσει τις έρευνες» και κάλεσε όλους όσοι «οραματίζονται τη λύση να αντιδράσουν στη μονομερή απόφαση των Ε/κ», κατά την έκφρασή του καθότι πρόκειται για στρατηγικής σημασίας θέμα.
Ο κ. Ταλάτ είπε ακόμα ότι ο Πρόεδρος Χριστόφια προχώρησε περισσότερο και από τον τέως Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο και «σηκώνει κεφάλι» κατά της Τουρκίας
Αναφερόμενος στην απογραφή πληθυσμού, είπε ότι είναι περιττή, επειδή τα τελευταία χρόνια έχει ήδη διεξαχθεί μια απογραφή και είναι γνωστά τα αποτελέσματά της .
Ο κ. Ταλάτ παραδέχτηκε ότι η λεγόμενη κυβέρνηση παραχωρεί τη λεγόμενη ιθαγένεια για ψηφοθηρικούς σκοπούς και πρόσθεσε πως δυστυχώς συνεχίζεται η μετανάστευση των Τ/κ.
Η τ/κ εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» αφιερώνει το κύριο θέμα της στις δηλώσεις Ταλάτ υπό τον τίτλο «Ο Ερογλου δεν θέλει λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου