Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Lagarde: Διαψεύδει τα περί "μαύρης τρύπας" €200 δισ. στις τράπεζες

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde αρνήθηκε σήμερα ότι το ΔΝΤ είπε ποτέ ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζονται 200 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια έναντι μελλοντικών δυνητικών ζημιών που συνδέονται με την εμβάθυνση της κρίσης στην Ευρώπη, αναφέρει το Dow Jones Newswires.

"Αυτό δεν είναι ένα stress test για τις ευρωπαϊκές τράπεζες που διενήργησε το ΔΝΤ, ούτε είναι τα 200 δισ. ευρώ οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες για τα ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα", δήλωσε η Lagarde μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της G8 στη Μασσαλία.

Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το ΔΝΤ στην έκθεση του για την Παγκόσμια Χρηματοοικονομική Σταθερότητα θα ανακοίνωνε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωπες με κεφαλαιακές ελλείψεις έως 200 δισ. ευρώ λόγω των δυνητικών ζημιών από την έκθεση τους σε ευρωπαϊκά κυβερνητικά ομόλογα.

Ωστόσο η Lagarde δήλωσε ότι οι αναφορές αυτές είναι εσφαλμένες. Όπως διευκρίνισε το ΔΝΤ συνεχίζει τις συνομιλίες με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τη μεθοδολογία που θα χρησιμοποιηθεί ώστε να αξιολογηθούν οι κίνδυνοι στις τράπεζες.

Όταν το ΔΝΤ δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση του στα τέλη του Σεπτεμβρίου "θα αναφέρει σαφώς για το τι μιλάμε", δήλωσε η Lagarde.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου