Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Προς τα εγχώρια ινδικά χοιρίδια ......να πάρετε μερικές ιδέες......μέρες που είναι......
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 5-9-2011

Η Τουρκία έσπασε ρεκόρ στις καταδίκες !
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – Στα πλαίσια της διαδικασίας ¨πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία¨ που άρχισε υπό την ηγεσία των ΗΠΑ μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, η Τουρκία έσπασε ρεκόρ στις συλλήψεις και στα σχετικά δικαστήρια. Σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ, ο αριθμός των καταδικασθέντων για ¨τρομοκρατία¨ το 2005 ήταν 273 άτομα και κατά το 2009 έφτασαν τους 6.345.




Η έρευνα του αμερικανικού πρακτορείου έγινε σε 66 χώρες που εκπροσωπούνε το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, και αποκάλυψε ότι μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους στις 11-9-2001 οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι σκλήρυναν και στα πλαίσια αυτά αυξήθηκαν και οι συλλήψεις.
Στην έρευνα του πρακτορείου ΑΡ τονίζεται ότι στην Κίνα και σε χώρες της Μέσης Ανατολής οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι χρησιμοποιούνται ευρέως για την φίμωση της αντιπολίτευσης και για την τιμωρία των πολιτικά αντιφρονούντων, και ότι από την 11 Ιουλίου και εντεύθεν σε 119 χώρες συνελήφθησαν ως ¨τρομοκράτες¨ 119.044 άτομα και καταδικάστηκαν 35.117.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ
Στην έρευνα η Τουρκία κατέχει την 1η με αριθμό κρατουμένων 12.897. Η Τουρκία μαζί με την Κίνα κάνουν περισσότερες από τις μισές συλλήψεις σε όλο τον κόσμο, και με την αλλαγή που έγινε στον αντιτρομοκρατικό νόμο έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ. Μετά την αλλαγή που έγινε στον αντιτρομοκρατικό νόμο το 2006, οι σχετικές καταδίκες που ήταν 273 το 2005, έφτασαν στις 6.345 το 2009.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ
Στο τέλος της έρευνας αναφέρεται πως ¨ Οι συγκεκριμένες συλλήψεις και καταδίκες που άφησαν πίσω όλες τις χώρες του κόσμου και συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της χρόνιας αντίθεσης με την Κουρδική μειονότητα. Η Τουρκία που για δεκάδες χρόνια ¨πετά στις φυλακές¨ τους Κούρδους, από το 2006 και εντεύθεν, αυξάνοντας την εκστρατεία της ενάντια στην κουρδική αυτονομία, με την αλλαγή στον αντιτρομοκρατικό νόμο, προβάλλει τους ειρηνικούς διαδηλωτές ως απειλή για την ασφάλεια και τους επιβάλλει ποινές ανάλογες με τους αντάρτες¨.

ΑΝΟΙΞΕ ΠΑΝΟ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ
Δίνεται μάλιστα και ένα παράδειγμα δίκης ενός ¨τρομοκράτη¨ : Η μητέρα 2 παιδιών Νατζιγιέ Τόκοβα που ζούσε σε ένα χωριό στα ΝΑ, άνοιξε πανό που έγραφε ¨Ή ελεύθερη ηγεσία και ελεύθερη ταυτότητα ή αντίσταση και εκδίκηση μέχρι το τέλος¨ και εξαιτίας αυτού καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση. Εντύπωση προκάλεσε ότι παρά το ότι η Τόκοβα δεν ήξερε άλλη γλώσσα εκτός από τα κουρδικά τα οποία ακόμη απαγορεύονται στα σχολεία, στην βουλή, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα δικαστήρια, και δεν ήξερε τι έγραφε το πανό τελικά τιμωρήθηκε. Η Τόκοβα που δήλωσε πως ¨φυσικά και δεν είμαι τρομοκράτης¨ αφέθηκε ελεύθερη στο εφετείο.
……………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου