Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Νordea Bank: Οι αγορές αμφιβάλλουν αν θα υπάρξει νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας - Τα ελληνικά ομόλογα τιμωρούνται...

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

   (upd)Την πεποίθηση ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας κινδυνεύει να "τιναχτεί στον αέρα", μετά τις απαιτήσεις της Φινλανδίας για την παροχή εγγυήσεων εκφράζει η Nordea Bank, η οποία ωστόσο δεν είναι η μόνη σε ένα γενικότερο πλαίσιο ανησυχιών για τις διαστάσεις που έχει λάβει το ζήτημα των ελληνικών εγγυήσεων.
"Με τις απαιτήσεις για την παροχή εγγυήσεων, ως αντάλλαγμα για τη νέα δανειοδότηση προς την Ελλάδα, ο κίνδυνος για την εφαρμογή του δεύτερου πακέτου διάσωσης της χώρας έχει αυξηθεί σημαντικά", δηλώνει ο Niels From, επικεφαλής αναλυτής της Nordea Bank στην Κοπεγχάγη.
"Οι αγορές τώρα αμφιβάλλουν αν τελικά θα υπάρξει νέο πακέτο διάσωσης και τα ελληνικά ομόλογα τιμωρούνται...", προσθέτει.
"Από τώρα και μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2012, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Ευρωζώνη στο σύνολό της να βρεθεί αντιμέτωπη με μια, αν όχι περισσότερες, κρίση υπαρξιακής φύσεως", προβλέπει ο Stephen Gallo, της Schneider Foreign Exchange στο Λονδίνο.

"Στο τέλος της ημέρας, είμαι σίγουρος ότι η Γερμανία και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη θα είναι έτοιμα να κάνουν ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση του ευρώ", δηλώνει με τη σειρά του ο Fredrik Erixon, διευθυντής του European Center for International Political Economy. "Ωστόσο αυτό δεν θα γίνει με έναν ωραίο, ξεκάθαρο και λογικό τρόπο", προσθέτει.
Την ίδια ώρα ο Φινλανδός πρωθυπουργός, J. Katainen, ζητά να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν η διαμάχη για το μοντέλο εγγυήσεων από την Ελλάδα, ώστε να αποφευχθούν σοβαρότερες συνέπειες στην Αθήνα και άλλες χώρες...
"Το θέμα πρέπει να επιλυθεί όσο πιο σύντομα γίνεται ώστε τα φινλαδικά αιτήματα να μην πλήξουν άλλες χώρες", τόνισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Helsingin Sanomat.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου