Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

"Σπαζοκεφαλιά" το θέμα των εγγυήσεων για την Ευρωζώνη

Σχόλιο ιστολογίου μας : Εμείς να δεις πως σπάμε το κεφάλι πως θα ξεμπερδέψουμε με όλους αυτούς τους άχρηστους και επικίνδυνους, ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής των εκπροσώπων υπουργών Οικονομικών...  
Σπαζοκεφαλιά το θέμα των εγγυήσεων για την Ευρωζώνη
της ευρωζώνης για το κρίσιμο θέμα των εγγυήσεων, που επισήμως ζητά η Φινλανδία (και ανεπισήμως σειρά χωρών) από την Αθήνα προκειμένου να συμμετέχουν στο νέο δάνειο προς την Ελλάδα.






Έτσι ο μαραθώνιος των διαβουλεύσεων θα συνεχισθεί τη Δευτέρα. Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών εκπροσωπεί ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργος Ζανιάς.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προκειμένου να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο, που απειλεί την να τινάξει στον αέρα την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου, αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, δεδομένης της θύελλας αντιδράσεων που ξέσπασε μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας Ελλάδας -Φινλανδίας, η οποία προέβλεπε την καταβολή χρηματικών εγγυήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έχει τεθεί και το ενδεχόμενο παροχής μη χρηματικών εγγυήσεων από την Ελλάδα.

Ωστόσο, η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει σε όλους του τόνους ότι απορρίπτει εξ' αρχής και δε συζητά συμφωνίες που θα έθεταν ως εγγύηση ελληνική γη ή ακίνητη περιουσία.

Αλλά ακόμη και εάν η Ελλάδα συμφωνούσε δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μια τέτοια λύση θα εξασφάλιζε την έγκριση όλων των χωρών, αλλά και των θεσμικών οργάνων όπως η ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το θέμα αποδεικνύεται φοβερή «σπαζοκεφαλιά» και πολλοί μάλιστα θεωρούν την επίλυσή του ως απόδειξη της ύπαρξης κοινοτικής αλληλεγγύης μεταξύ των μελών-κρατών της ευρωζώνης.



Πάντως, παρά τη δυσκολία του θέματος με τη Φινλανδία να εμφανίζεται αμετακίνητη και να θεωρεί «μη διαπραγματεύσιμη» την απαίτηση για παροχή εγγυήσεων, η ελληνική πλευρά εμφανίζεται αισιόδοξη ότι θα εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Τρόικα: «Δεν θα επιτύχει η Ελλάδα τους στόχους»

H Ελλάδα είναι πιθανό να μην πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της για το 2011 και θα πρέπει να αναμένει δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε στο Reuters πηγή κοντά στην τρόικα.





«Υπάρχει κίνδυνος αναφορικά με τους στόχους, με τους Έλληνες να τον αποδίδουν στην μεγάλη ύφεση. Έχουμε κάποιες αμφιβολίες για το εάν οφείλεται αποκλειστικά στην ύφεση» σημείωσε χαρακτηριστικά.



«Η μη επίτευξη των στόχων θα πυροδοτήσει πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου