Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Παρενόχληση ισραηλινού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της Κύπρου από τουρκικά μαχητικά

Οι Τούρκοι προφανώς θεωρούν ήδη ότι έχει καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία δρώντας ως να μην υπάρχει κυπριακή κυριαρχία σε κανένα επίπεδο.
 
Το πρωτοφανές περιστατικιό συνέβη την 1η Απριλίου όταν  οι ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Λάρνακας  εντόπισαν, , στα ραντάρ τους ένα τουρκικό F-16 να παρενοχλεί, εντός του εναερίου χώρου της Κύπρου ένα ελικοφόρο αεροσκάφος τύπου piper.
 
Το αεροσκάφος, με δύο επιβαίνοντες ανήκε σε ισραηλινή εταιρεία και είχε εκμισθωθεί από την κυπριακή κυβέρνηση για τη λήψη αεροφωτογραφιών, για σκοπούς κτηματολογίου, στην περιοχή Ακάμα.
 
Οι ισραηλινοί πιλότοι του, είδαν μπροστά τους ένα τουρκικό F-16 με πλήρη οπλισμό αδυνατώντας να αντιληφθούν τι ακριβώς συνέβαινε. Ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους επικοινώνησε με τους πιλότους του ελικοφόρου αεροσκάφους ζητώντας τους  να απομακρυνθούν λέγοντας ότι πετούσαν εντός του εναέριου χώρου «της τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου»!, ένα κράτος ανύπαρκτο, που δεν αναγνωρίζεται από κανέναν, παρά μόνον από την Τουρκία. Βεβαίως το τουρκικό μαχητικό παραβίαζε σαφέστατα εκείνη την ώρα τον ενανέριο χώρο της Κύπρου.
 
Οι δύο πιλότοι, ίσως δεν κατάλαβαν καλά, ίσως να νόμιζαν ότι τους έκαναν πλάκα οι Τούρκοι, ίσως πάλι να θέλησαν να κάνουν απλώς τη δουλειά τους συνέχισαν τη πτήση, όταν όταν στη συνέχεια εμφανίστηκαν δύο τουρκικά F-16, τα οποία κρατώντας απόσταση από το μικρό αεροσκάφος παρακολουθούσαν την πορεία του.
 
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» οι Τούρκοι πιλότοι ζήτησαν από τους πιλότους του μικρού αεροσκάφους να απομακρυνθούν από την περιοχή αμέσως. Οι πιλότοι του ισραηλινού αεροσκάφους όμως αγνόησαν και πάλι τις προειδοποιήσεις,και συνέχισαν τη δουλειά τους, για την οποία είχαν πληρωθεί από την κυπριακή κυβέρνηση.
Το επεισόδιο έληξε καθώς τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν απο τον κυπριακό εναέριο χώρο χωρίς να προβούν σε άλλη παρενόχληση
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
 
ΠΗΓΗ defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου