Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου-Ρομπάι

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=307202
    Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι είχε το πρωί ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των επαφών του με Ευρωπαίους ηγέτες.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, συζητήθηκε η υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος και την πορεία εφαρμογής των δημοσιονομικών μέτρων. Ο Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι δεν τέθηκε το ζήτημα των εγγυήσεων.
 
Και ασκεί πίεση για την εφαρμογή όσων συμφώνησε με την τρόικα

Αποκλείει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο Βαν Ρομπάι

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας ή κάποιας άλλης χώρας από την ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας πως «αυτό θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απ' όσο λύσεις».
"Το ευρώ ουδέποτε υπήρξε ισχυρότερο απ' ό,τι σήμερα", υποστήριξε κατά τη συνέντευξή του στο βελγικό ραδιοφωνικό σταθμό VRT. Έθεσε τη δημοσιονομική πειθαρχία και την αυστηρή εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τις Βρυξέλλες ως προτεραιότητα για τα κράτη που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης.
"Οι χρηματαγορές παρατηρούν πως εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στην εκτέλεση των προγραμμάτων στην Ελλάδα και στην Ιταλία", είπε και τόνισε πως "η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει την πίεση επί των χωρών αυτών, ώστε να εφαρμόσουν το πρόγραμμα που οι ίδιες εκπόνησαν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου