Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

"Νομικά αδύνατη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"

Από το ιστολόγιο http://news247.gr/
Να σβήσει τη φωτιά των φημών για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ επιχειρεί η Άνγκελα Μέρκελ. Τι απαντά στις εκκλήσεις για αποπομπή της χώρας μας

Την ώρα που στη Γερμανία φουντώνουν τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.



 Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε τη Δευτέρα, ότι μια τέτοια επιλογή δεν είναι ούτε εφικτή ούτε νόμιμη.
"Νομίζω ότι αν το κάναμε, θα μπορούσαμε να ενεργοποιήσουμε το φαινόμενο του ντόμινο που θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο για το νομισματικό μας σύστημα", είπε στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο.
Η Μέρκελ είπε ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι η Ελλάδα να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε για να λάβει δάνεια έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, η αποχώρηση από την ευρωζώνη είναι αδύνατη από νομική άποψη.
"Το θεωρώ πολιτικά σωστό να αφήσουμε όλες τις χώρες της ευρωζώνης να είναι μέλη", σημείωσε, απορρίπτοντας εκκλήσεις από μερικούς από τους υποστηρικτές της, να αποχωρήσει η Ελλάδα από τη νομισματική ένωση.
Το Κοινοβούλιο της Γερμανίας αναμένεται την εβδομάδα αυτή να ξεκινήσει τη συζήτηση σχετικά με τους πόρους που θα ενισχύσουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Την Τετάρτη, αναμένεται η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Καρλσρούης για τη νομιμότητα του περυσινού πακέτου διάσωσης της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου