Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Κυβέρνησις ανικάνων

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

kepitropiΟ αξέχαστος και ανεπανάληπτος Γ. Σουρής έγραφε σε ένα από τα ποιήματα του: "Σε μία καρέκλα τόνα ποδάρι μου τεντώνω,/ το άλλο σε μίαν άλλη, κι ολίγο παρεκεί αφήνω το καπέλο, και αρχινώ με τόνο / τους υπουργούς να βρίζω και την πολιτική". Πόσο επίκαιροι είναι στις μέρες μας αυτοί οι στίχοι του Γ. Σουρή. Ένας ολόκληρος λαός σήμερα και μιλάμε για τον Ελληνικό λαό, από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν κάνει άλλη δουλειά, από το να βρίζει και να φασκελώνει του πολιτικούς, την πολιτική, τους υπουργούς και γενικά τον κοινοβουλευτισμό!



Και έχει απόλυτα δίκιο να συμπεριφέρεται έτσι ακριβώς ο Ελληνικός λαός διότι ο κοινοβουλευτισμός και ιδιαίτερα αυτός της μεταπολιτεύσεως, κατάφερε να χρεοκοπήσει την πατρίδα μας. Να καταστήσει πάμφτωχους του Έλληνες, ζήτουλες των διεθνών τοκογλύφων και να φέρει στην πατρίδα μας την τριπλή κατοχή του Δ.Ν.Τ. της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ. Ακόμη δε κατάφεραν πάνω από τον πρωθυπουργό της χώρας να υπάρχει και να κατευθύνει την οικονομική πολιτική και όχι μόνο Γερμανός Διοικητής διορισμένος από την Ε.Ε. και τον κ. Μπαρόζο. Περί αυτού, κανένα σχόλιο δεν ακούσαμε από τους λαλίστατους, κατά τα άλλα, κοινοβουλευτικούς των τηλεοπτικών παραθύρων.

Υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα μία κυβέρνησης αυτή του ΠΑΣΟΚ, ένας πρωθυπουργός, οι οποίοι αποδείχθηκαν παντελώς ανίκανοι στην διακυβέρνηση της χώρας. Πιστεύουμε απόλυτα ότι αυτή η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι η πλέον ανίκανη κυβέρνηση από συστάσεως του Ελληνικού κράτους. Έχει ξεπεράσει σε ανικανότητα και αυτήν ακόμη την κυβέρνηση της Ν.Δ. (2004-2009) του κουρασμένου Καραμανλή. Μας κυβερνά σήμερα μία ανίκανη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση καλυμμένη κάτω από τον μανδύα του δήθεν σοσιαλισμού. Κυβερνά ένας δήθεν πρωθυπουργός, ο οποίος όταν ανέλαβε αφού είχε πει δεκάδες ψέματα για να αρπάξει την ψήφο του λαού, αμέσως μετά άρχισε με δηλώσεις του στο εξωτερικό ο ίδιος και ο υπουργός του ο επί των οικονομικών τότε Παπακωνσταντίνου, να κατηγορούν τους Έλληνες.

Να παρομοιάζουν την οικονομία της πατρίδας μας με τον "Τιτανικό" ο οποίος πρόκειται να βουλιάξει, και ότι για την χαμένη αξιοπιστία μας και τα μεγάλα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί φταίμε εμείς οι Έλληνες. Εάν εννοεί τον Ελληνικό λαό τότε ναι έχει δίκιο, διότι τους ψηφίζουμε και φέρνουμε στην εξουσία όλους αυτούς τους ανίκανους πολιτικούς οι οποίοι ουδέποτε μπόρεσαν να κυβερνήσουν. Και ενώ ο λαός πτωχεύει, αυτοί, δηλαδή οι πολιτικοί αυξάνουν συνεχώς τις περιουσίες τους. Πως μπορεί και συμβαίνει αυτό κ. πολιτικοί. Κατηγορούσε επίσης τους Έλληνες ως διεφθαρμένους δηλώνοντας ότι: "Η διαφθορά είναι πολύ διαδεδομένη στις Αρχές και στις δημόσιες επιχειρήσεις. Το πολιτικό μας σύστημα υποθάλπει την ευνοιοκρατία και τη σπατάλη. Αυτό έχει υποσκάψει το κράτος δικαίου και την εμπιστοσύνη στη λειτουργία της πολιτείας. Μία από τις συνέπειες είναι και το να μην πληρώνουν πολλοί πολίτες τους φόρους τους".

Όλα αυτά και άλλα πολλά τα δήλωνε λες και πρώτη φορά ανελάμβανε κυβερνητικά αξιώματα. Λες και δεν υπήρξε υπουργός όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος που καθιέρωσε επίσημα στην πατρίδα μας την ευνοιοκρατία, τον παρασιτισμό, την διαφθορά στην δημόσια διοίκηση, τις μίζες. Τους χρηματισμούς υπουργών από τους εθνικούς προμηθευτές για να παίρνουν τις δουλειές και να απομυζούν από κοινού τον Ελληνικό λαό. Και ιδού σε τι οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό χάλι μας έφεραν. Μετά στενοχωριέται δήθεν ο πρωθυπουργός όταν οι εταίροι μας στην Ε.Ε, μας αποκαλούν αλκοολικούς και τεμπέληδες. Μετά λοιπόν την Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ η οποία μας απεκάλεσε "Τεμπέληδες", ήλθε και ο Τσέχος Πρωθυπουργός Πετρ Νέκας να μας αποκαλέσει και αυτός τεμπέληδες και αλκοολικούς δηλώνοντας: "Οι Έλληνες δεν δουλεύουν, κάθονται όλη μέρα, πίνουν ούζο και πρέπει να βγουν από την Ε.Ε.".
Και γιατί να μη τα πει αυτά ο κ. Νέκας όταν πρώτος ο αντιπρόεδρος κ. Πάγκαλος είχε χαρακτηρίσει τους Έλληνες "κοπρίτες", αντιπαραγωγικούς και για τα ελλείμματα ότι: <<μαζί τα φάγαμε>>. Μόνο που προσωπικά δεν γνωρίζουμε κανένα μισθωτό και συνταξιούχο που τα έφαγε και να έχει την περιουσία του κ. Πάγκαλου.
Όπως προαναφέραμε η ανικανότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι δεδομένη. Επί δύο περίπου χρόνια που κυβερνά κανένα από τους στόχους που είχε θέσει πέτυχε. Τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει. Ποιος δεν θυμάται εκείνα τα μεγάλα λόγια προεκλογικά αλλά και αμέσως μετά τις εκλογές, ότι θα πατάξει την φοροδιαφυγή και θα εισπράξει άμεσα σχεδόν 20 δις ευρώ. Ακόμη ότι είχε έτοιμους τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς για να εισπράξει τους φόρους που δεν μπορούσε να εισπράξει η Ν.Δ. Άλλοι ανίκανοι αυτοί. Δύο χρόνια μετά οι εφορίες βρίσκονται σε πλήρη διάλυση κα αδυνατούν να εισπράξουν ακόμη και τους βεβαιωμένους φόρους. Τα πανεπιστήμια και γενικά η εκπαίδευση βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρώτες καταλήψεις των Ανωτάτων Σχολών. Για πρώτη φορά και επί υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου τα σχολεία θα ξεκινήσουν χωρίς βιβλία και όσα παιδιά είναι τυχερά, θα μπορούν να διαβάζουν τα μαθήματα τους από φωτοτυπίες των βιβλίων και DVD. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ακούγοντας τα νέα φιλολαϊκά μέτρα τις κυβέρνησης εναντίον τους, για περικοπές και πάλι στους μισθούς αλλά και απολύσεις βρίσκονται σε αναβρασμό και ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι συνταξιούχοι καθημερινά κατατρομοκρατούνται. Τα ασφαλιστικά τους ταμεία κατά την κυβέρνηση έχουν στερέψει από μετρητά και κινδυνεύουν ακόμη να μην πληρωθούν οι συντάξεις του επόμενου μήνα.
Μόνο το αστικό πολιτικό κατεστημένο, το οποίο συνεργάζεται με την κυβέρνηση όχι μόνο επιβιώνει όχι μόνο δεν έχει προβλήματα αλλά συνεχίζει να παίζει το παιγνίδι της συναίνεσης με την κυβέρνηση. Τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια των εθνικών νταβατζίδων εξακολουθούν να παίζουν καθημερινά τον ρόλο τον οποίο τους έχουν αναθέσει, προσπαθώντας να ανακόψουν τις λαϊκές αντιδράσεις που έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας. Η μόνη σοβαρή ισχύς της κυβέρνησης είναι οι χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας οι οποίοι παρατάσσονται κάθε φορά προσπαθώντας να ανακόψουν τις διαμαρτυρίες των χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών. Αλλά μέχρι πότε;

Υποχρέωση του Ελληνικού λαού είναι η άμεση απαλλαγή του από την κυβέρνηση των ανικάνων του ΠΑΣΟΚ. Ο Ελληνικός λαός πρέπει να απαιτήσει εκλογές εδώ και τώρα για να φύγει από την εξουσία η κατοχική κυβέρνηση της συμφοράς και τα τσιράκια της. Η κυβέρνηση αυτή του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου είναι ανίκανη και οδηγεί την πατρίδα μας και το λαό της σε μεγάλες περιπέτειες. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για νεοφιλελεύθερα σοσιαλιστικά πειράματα. Οι πατριωτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να αφυπνιστούν. Έφτασε πλέον η ώρα για να στείλουν στον αγύριστο όλους αυτούς του μασκαράδες και ψευταράδες που παριστάνουν τους πολιτικούς.
Νίκος Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου