Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Έχουν κινητοποιηθεί περίπου 22.000 αστυνομικοί Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει της ομιλίας Αμπάς

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........το μεγάλο στοίχημα του Αμπάς και των "the BRICs" γενικότερα για ανάκτηση του ελέγχου της Μ. Ανατολής από τις παραδοσιακές δυνάμεις του αγγλοσαξωνικού Άξονα!!
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=147687


Περίπου 22.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί σε ολόκληρο το Ισραήλ "για να διατηρήσουν την τάξη" καθώς σήμερα το απόγευμα αναμένεται η ομιλία του παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στον ΟΗΕ, δήλωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.


"Εχουμε αναπτύξει 22.000 αστυνομικούς ως το βράδυ του Σαββάτου για να διατηρήσουν την τάξη σ΄ολόκληρη τη χώρα", τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

   
Ο Αμπάς αναμένεται να υποβάλει σήμερα στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και πριν από την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση, το αίτημα ένταξης ενός παλαιστινιακού κράτους στο διεθνή οργανισμό. Σύμφωνα με τον παλαιστίνιο πρεσβευτή στον ΟΗΕ Ριαντ Μανσούρ, ο Αμπάς θα υποβάλει το αίτημα αυτό στις 15:35 GMT και θα εκφωνήσει την ομιλία του μια ώρα αργότερα.

   
Το Ισραήλ όπως και οι ΗΠΑ αντιτίθενται στο αίτημα αυτό.

   
Λόγω της ομιλίας του Αμπάς στον ΟΗΕ αναμένονται διαδηλώσεις στο Ισραήλ.

   
"Η ισραηλινή αστυνομία αύξησε το επίπεδο συναγερμού μια βαθμίδα πάνω από το επίπεδο του ύψιστου συναγερμού", πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

   
Οι αστυνομικοί θα αναπτυχθούν κατά μήκος της "πράσινης γραμμής" που χωρίζει το Ισραήλ από τη Δυτική Οχθη καθώς και στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

   
Στην Ιερουσαλήμ, η αστυνομία απαγόρευσε σε άνδρες κάτω των 50 ετών την πρόσβαση στην Πλατεία των Τζαμιών στην παλιά πόλη. Μόνον οι άνω των 50 που είναι εφοδιασμένοι με την ισραηλινή κάρτα κατοίκου, κάτι που αποκλείει τους Παλαιστινίους που διαμένουν στη Δυτική Οχθη, μπορούν να επσικεφθούν την πλατεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου