Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

«Δώστε μας τις λίστες, για να σας δώσουμε τα λεφτά…»

Σχόλιο ιστολογίου μας : .......έχετε να φάτε σκατά από το χέσιμο που θα σας ρίξουν , ακόμα η βαρύτητα ισχύει ......πάντα πάνε προς τα κάτω!!!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Το βασικό αίτημα που θα υποβάλλει αύριο βράδυ ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Βαγγέλης Βενιζέλος στη Γαλλίδα διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα είναι εξαιρετικά απλό και συγκεκριμένο:



Κατ αρχήν, αποδεσμεύστε τα 8 δισ. ευρώ της 6ης δόσης του δανείου των 110 δισ.ευρώ προς την Ελλάδα, για να εξακολουθήσει να υπάρχει και μετά την ερχόμενη εβδομάδα αντικείμενο συζήτησης.
Γιατί, αν έως την ερχόμενη Παρασκευή δεν έχουν βρεθεί τα λεφτά για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του Οκτωβρίου, τότε όλο το οικοδόμημα καταρρέει.
Λίγες ώρες μετά, ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θα υποβάλλει το ίδιο αίτημα στη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Αγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν στο Βερολίνο.
Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, το τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει η κυβέρνηση, για να μπορέσει μετά να πληρώσει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους θα είναι εξαιρετικά ακριβό:
Tην ώρα που θα εκταμιεύονται τα λεφτά, θα πρέπει να δημοσιοποιείται η λίστα των επιχειρήσεων και των οργανισμών του δημοσίου που θα κλείσουν έως το τέλος του έτους, όπως και ο ακριβής αριθμός των υπαλλήλων που θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας έως το τέλος του έτους.
Η «ανταλλαγή» θα γίνει χέρι με χέρι. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι η τρόικα, που έρχεται έως την Τρίτη στην Αθήνα, θα πρέπει πρώτα να πάρει τις δύο λίστες, να τις διαβάσει και αφού τις τσεκάρει , να ανάψει το πράσινο φως σε Νέα Υόρκη και Βερολίνο για να δοθούν τα λεφτά.
Το όλο σκηνικό θυμίζει κάτι από κινηματογραφική ταινία, αλλά δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα. Στην κυβέρνηση ετοιμάζονται ήδη για το σκηνικό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου