Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

WSJ: Το PSI αυξάνει αντί να μειώνει το ελληνικό χρέος

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....επειδή εμείς τα λέμε και μας γράφετε......διαβάστε τα από κάποιους πιο ειδικούς!!!
Το ξένο πάντα είναι πιο καλό ....έτσι δεν είναι Έλληνα???
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων αντί να μειώνει, αυξάνει το ελληνικό χρέος, αναφέρει η Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τις τράπεζες και όχι για την Ελλάδα. 



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων με τους ιδιώτες, στα πλαίσια του δεύτερου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, δεν συνεισφέρει τίποτα στη μείωση του υπέρογκου χρέους της χώρας, που φέτος ανέρχεται στο 166% και αναμένεται να αυξηθεί έτι περαιτέρω.
Για την ακρίβεια, αναφέρει το δημοσίευμα, κάνει ακριβώς το αντίθετο. Σύμφωνα με τον ειδικό αναδιάρθρωσης χρέους του American Enterprise Institute, Άνταμ Λέρρικ, η συμφωνία «κυριολεκτικά αυξάνει το βάρος των υποχρεώσεων, καθιστώντας ένα μη διατηρήσιμο χρέος ακόμα πιο μη διατηρήσιμο».
Η συμφωνία, υποστηρίζει παρέχει «δωρεάν γεύματα» σε επενδυτές που δεν θα μετάσχουν στο σχέδιο, αλλά ευελπιστούν ότι η εφαρμογή του θα οδηγήσει στην αποπληρωμή του συνόλου των ομολόγων που κατέχουν.
Βέβαια, η Wall Street Journal υποστηρίζει ότι η συμμετοχή μπορεί να ξεπεράσει και το στόχο του 90% που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση, λόγω της εντεινόμενης ανησυχίας για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, που καθιστά το πρόγραμμα πιο ελκυστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου