Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Οι τουρκικές απειλές εναντίον της Κύπρου θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


andreas molzer austrian Οι τουρκικές απειλές εναντίον της Κύπρου θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
«Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η Διάσκεψη των Προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να θέσει ως θέμα προς συζήτηση τις τουρκικές απειλές εναντίον της Κύπρου, μέλους της ΕΕ, στην ημερήσια διάταξη της συνόδου της ολομέλειας την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο», επισήμανε ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής κ. Andreas Molzer.



«Στη σχετική δήλωση της αναμένω από την Ύπατο Εκπρόσωπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Catherine Ashton, μια αυστηρή καταδίκη των τουρκικών απειλών εναντίον της Κύπρου και σαφή λόγια, για τις ευρύτερες ενταξιακές διαπραγματεύσεις», συνέχισε ο κ. Molzer.
«Η Τουρκία είχε πράγματι ανακοινώσει ότι σε περίπτωση επερχόμενης ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, θα παγώσει τις διπλωματικές σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό αποτελεί μια απίστευτη παρεκτροπή και προσβολή για την Ευρώπη, η οποία ενισχύει την Τουρκία, ετησίως, με δισεκατομμύρια. Ως ένδειξη ευχαριστίας για τη χρηματική δωρεά, η Τουρκία ενεργεί ως χώρα διέλευσης για περισσότερο από το μισό των παράνομων μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για μια αφόρητη κατάσταση, γι΄ αυτό πρέπει να σταματήσουν αμέσως όλες οι χρηματικές ενισχύσεις και να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις άμεσα», δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Molzer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου