Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Οι εξελίξεις στην περιοχή στο επίκεντρο του γεύματος που θα παραθέσει ο πρόεδρος Χριστόφιας προς τους αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α /Καμία στροφή δεν υπήρξε στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας για το πότε θα επωφεληθούν από το φυσικό αέριο

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

.

Οι έρευνες της Κύπρου για φυσικό αέριο, οι τουρκικές απειλές, καθώς και το κυπριακό θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α. σε γεύμα το μεσημέρι ώρα Νέας Υόρκης.
 Ο πρόεδρος Χριστόφιας από το βήμα της Γ.Σ. των ΗΕ και στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για τον τερματισμό των τουρκικών απειλών.



 Διαμήνυσε παράλληλα ότι ο εντοπισμός φυσικού αερίου μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για την επίλυση του κυπριακού καθώς θα ωφεληθούν και οι δύο κοινότητες.

Καμία στροφή δεν υπήρξε στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας για το πότε θα επωφεληθούν από το φυσικό αέριο

Καμία στροφή δεν υπήρξε στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας για το πότε θα επωφεληθούν από το φυσικό αέριο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ότι είναι γνωστή η θέση του προέδρου ότι η προοπτική ανεύρεσης υδρογονανθράκων θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για την Τουρκία για να συνεργαστεί με στόχο τη λύση του κυπριακού, που θα επιτρέψει στους Τουρκοκύπριους μαζί με τους Ελληνοκύπριους να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους της Κύπρου.
Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, ακόμη και πριν τη λύση υπάρχουν τρόποι να επωφεληθούν και οι Τουρκοκύπριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου