Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ Αμπάς: "Το Ισραήλ υπονόμευσε τις προσπάθειες για ειρήνη"

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........εν αναμονή........της απόφασης .....ίσως κάποιοι να αναρωτιέστε γιατί δίνουμε τόση σημασία σε αυτό το γεγονός ......ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ , ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ..........και κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τίποτα .....
Αυτό το γεγονός κανένα think tang από τα μεγάλα , δεν είχε καν σκεφτεί, όχι να το περάσει σε ανάλυση ως γεγονός.......
Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=147858





Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε, την Παρασκευή, την ισραηλινή κυβέρνηση ότι "υπονόμευσε όλες τις προσπάθειες για ειρήνη" εδώ και ένα χρόνο, στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

"Όλες οι προσπάθειες από διάφορες πλευρές διεθνώς υπονομεύτηκαν από τις θέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης που κατέστρεψαν τις ελπίδες που γεννήθηκαν με την επανάληψη των διαπραγματεύσεων τον περασμένο Σεπτέμβριο", τόνισε.
Ο Αμπάς είπε επίσης ότι ο ισραηλινός εποικισμός "καταστρέφει" τη λύση για δύο κράτη.

"Η πολιτική αυτή καταστρέφει τις πιθανότητες μιας λύσης δύο κρατών, που αποτελεί το αντικείμενο μιας διεθνούς συναίνεσης, και προειδοποιώ: αυτή η πολιτική του εποικισμού απειλεί επίσης τη δομή, την ίδια την ύπαρξη της Παλαιστινιακής Αρχής", σημείωσε.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος δήλωσε "έτοιμος να επιστρέψει αμέσως στις διαπραγματεύσεις", με βάση τις γραμμές των συνόρων του 1967 και ένα πάγωμα του ισραηλινού εποικισμού.

"Δεν επιδιώκουμε να απομονώσουμε ή να απονομιμοποιήσουμε το Ισραήλ", τόνισε.

Ο Αμπάς πρόσθεσε στη συνέχεια ότι υπέβαλε "το αίτημα ένταξης της Παλαιστίνης, με βάση τις γραμμές των συνόρων της 4ης Ιουνίου του 1967 με την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του" στον Γενικό Γραμματέα Μπαν Γκι Μουν.

"Υπέβαλα στον γγ Μπαν Γκι Μουν το αίτημα για ένταξη ως πλήρες μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών της Παλαιστίνης με βάση τις γραμμές των συνόρων της 4 Ιουνίου 1967 με την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του", διευκρίνισε ο Αμπάς στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κουνώντας το έγγραφο αυτό κάτω απο εκκωφαντικά χειροκροτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου