Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Το Ισραήλ απέρριψε την πρόταση Σαρκοζί

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Το Ισραήλ απέρριψε την πρόταση Σαρκοζί


Το Ισραήλ απέρριψε σήμερα την πρόταση του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί να χορηγηθεί στην Παλαιστίνη από τον ΟΗΕ ένα "προσωρινό καθεστώς παρατηρητή" χαρακτηρίζοντάς την "απατηλή καλή ιδέα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.


"Πρόκειται για μια απατηλή καλή ιδέα επειδή είναι αδύνατο να παραλειφθούν τα στάδια με το να χορηγηθεί ένα κράτος στους Παλαιστίνιους όποια κι αν είναι η ονομασία του. Ένα παλαιστινιακό κράτος δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα παρά μόνο μιας συμφωνίας με το Ισραήλ", δήλωσε ο Γιγκάλ Πάλμορ.

Η ομιλία του προέδρου Σαρκοζί έγινε αντίθετα δεκτή "θετικά" από τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι δήλωσαν "έτοιμοι να εργαστούν" με βάση τις προτάσεις του γάλλου προέδρου.

Ερωτηθείς για την πρόταση του Νικολά Σαρκοζί, ο γραμματέας του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου Τζβι Χάουζερ, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, απέρριψε επίσης την πρωτοβουλία του Παρισιού.

"Για το Ισραήλ, η δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους δεν μπορεί να επέλθει παρά με το τέλος της σύγκρουσης και όλων των διεκδικήσεων, όμως υπάρχει μια άλλη προσέγγιση που θεωρεί το παλαιστινιακό κράτος ως μια προϋπόθεση για διαπραγματεύσεις, σαν μια πλατφόρμα για άλλες διεκδικήσεις", δήλωσε ο Χάουζερ, απαντώντας σε ερωτήσεις στη Νέα Υόρκη.

"Είναι αδύνατο να υπάρξει ένα παλαιστινιακό κράτος και να ξεκινήσουμε να διαπραγματευόμαστε από εκεί και πέρα", πρόσθεσε ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Αμπάς πρόκειται να υποβάλει σήμερα, στον γενικό γραμματέα Μπαν Κι-μουν, το αίτημα να ενταχθεί στον ΟΗΕ ένα Κράτος της Παλαιστίνης. Θα υποβάλει το αίτημα στις 18.35 (ώρα Ελλάδας) και θα εκφωνήσει την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού περίπου μία ώρα αργότερα, δήλωσε ο παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ριγιάντ Μανσούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου