Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

ΗΠΑ: Βροχή αρνητικών δημοσιευμάτων για τον Ερντογάν

 

Αν είναι αλήθεια ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επικηρύξει τον Τούρκο μπασκετμπολίστα, Ενές Καντέρ, με 500.000 δολάρια, τότε ο Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να επιβάλει σκληρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Αυτό είναι το σαφές μήνυμα του περιοδικού Washington Examiner προς την αμερικανική ηγεσία, την οποία καλεί να βάλει φρένο στον Τούρκο πρόεδρο, που χαρακτηρίζει «έναν κακοήθη καρκίνο για τις παγκόσμιες υποθέσεις».

«Υπό την ηγεσία του η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα έναντι της διεθνούς αρμονίας», συνεχίζει το αμερικανικό περιοδικό, συντασσόμενο απόλυτα με τα προηγούμενα δημοσιεύματα-φωτιά κατά του Τούρκου προέδρου των τελευταίων ημερών από τον Economist, το Stern, το Bloomberg και το Politico.

Η αποστροφή του διεθνούς Τύπου προς τον Τούρκο πρόεδρο αντικατοπτρίζει τον μεγάλο προβληματισμό της παγκόσμιας κοινότητας, που τον αντιμετωπίζει συγκαταβατικά, μην μπορώντας να αποφασίσει αν τη συμφέρει η εκδίωξή του από την εξουσία μετά τις εκλογές ή αν πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται με τον… διάβολο που ξέρει καλά.

ΗΠΑ: Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου 29χρονο Αφροαμερικανό

Σοκάρουν τα βίντεο που δείχνουν τον άγριο ξυλοδαρμό 29χρονου Αφροαμερικανού στο Μέμφις. Για περισσότερο από 30 λεπτά πέντε αστυνομικοί ξυλοκοπούν άγρια τον 29χρονο Αφροαμερικανό.

Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ, όταν το περιπολικό της αστυνομίας σταματά και ανοίγει βίαια την πόρτα του οδηγού του μπροστινού οχήματος ζητώντας του να βγει έξω. Ο 29χρονος Τάϊαρ Νίκολς, έκπληκτος από τη βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών, προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται. Οι αστυνομικοί ουρλιάζουν και του ζητούν επίμονα να πέσει στο έδαφος.

Στο βίντεο της κάμερας σώματος φαίνεται καθαρά πως ο Νίκολς δεν αντιστέκεται, ωστόσο είναι τρομαγμένος και τους ζητάει να τον αφήσουν.

Σφαδάζοντας από τον πόνο από την πίεση των αστυνομικών κάνει έναν ελιγμό να τους ξεφύγει. Οι αστυνομικοί αφηνιάζουν, τρέχουν και τον ξαναπιάνουν. Ο Νίκολς βγάζει σπαρακτική κραυγή αγωνίας. Οι πέντε αστυνομικοί που είναι από πάνω του αρχίζουν να τον χτυπούν στο πρόσωπο. Και οι πέντε είναι Αφρομερικανοί. Αυτό δεν τους εμποδίζει, όπως φαίνεται, να δείξουν την απάνθρωπη σκληρότητα τους.

Άλλο βίντεο από κάμερα ασφαλείας του δρόμου δείχνει πως τον τραβούν, τον σπρώχνουν και τον χτυπούν ανελέητα. Αποκαμωμένος και χτυπημένος άσχημα διακρίνεται να κάθεται σχεδόν λιπόθυμος στο έδαφος. Μετά από 30 λεπτά ο 29χρονος μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Τρείς μέρες μετά υποκύπτει στα τραύματά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου