Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Lagarde και Draghi ζητούν αποφασιστική δράση

Σχόλιο ιστολογίου μας : Signor Draghi.....πότε άλλαξε το επώνυμο η οικογένεια σας και γιατί??
Από το ιστολόγιο www.capital.gr
της Mary M. Lane

Βερολίνο (Dow Jones) – Οι κυβερνήσεις διεθνώς πρέπει να δράσουν αποφασιστικά και να καταπολεμήσουν τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό τους ώστε να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στις αγορές και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, δήλωσαν η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, και ο μελλοντικός πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, σε ξεχωριστά άρθρα τους στη γερμανική Handelsblatt.

«Η ασθενής ανάπτυξη και η εξίσου ασθενής διαχείριση από τις κυβερνήσεις, τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και τα νοικοκυριά, προκάλεσαν μια κρίση εμπιστοσύνης και περιορίζουν τις ανάγκες για επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας», δηλώνει η Lagarde.


«Αυτός ο φαύλος κύκλος αυξάνει την ταχύτητα και τρέφεται ακόμη περισσότερο από την αναποφασιστικότητα και το έλλειμμα των πολιτικών», προσθέτει.

Ο Draghi αναφέρει στη δήλωσή του ότι η ταλάντευση των εθνικών κοινοβουλίων της Ευρώπης για την έγκριση της διεύρυνσης των εξουσιών για το EFSF, θα συνεισφέρει στη συνεχιζόμενη μεταβλητότητα στις αγορές.

«Η καθυστέρηση ή η αβεβαιότητα στη διαδικασία αυτή, θα συνεισφέρει σε περαιτέρω αναστάτωση στις αγορές», δήλωσε ο Draghi. «Είναι πιο σημαντικό από ποτέ, οι ομοσπονδιακές κυβερνήσεις να εμφανίσουν ενότητα και ότι μιλάνε με μια φωνή».

Ωστόσο, τόσο ο Draghi όσο και η Lagarde προειδοποιούν στα κείμενά τους ότι η βελτίωση των ελλειμματικών προϋπολογισμών και η δημιουργία ενός πιο ευέλικτου χρηματοοικονομικού συστήματος, είναι μακροπρόθεσμες λύσεις.

Το EFSF «δεν μπορεί από μόνο του να είναι η λύση στις κρίσεις χρέους των κρατών», δηλώνει ο Draghi, προσθέτοντας ότι «το καθήκον των ομοσπονδιακών κυβερνήσεων στην εφαρμογή πειθαρχημένων προϋπολογισμών, πρέπει να υλοποιηθεί με αυστηρότητα και αμεσότητα».

Η Lagarde κάλεσε τα αναπτυσσόμενα κράτη να αυξήσουν τις δικές τους δαπάνες και να «διαδραματίσουν έναν πιο ισχυρό ρόλο στην παγκόσμια ανάκαμψη.

© Dow Jones Newswires


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου