Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

"ΟΧΙ" ΣΤΟ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ Μέρκελ: Να παρεμβαίνει η ΕΕ στα κράτη-μέλη

Σχόλιο ιστολογίου μας : ....my Mistress......i want more suffering , please dominating me.....αχ μαρέσει....
Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63383229
Η Ευρώπη θα πρέπει να εξετάσει τρόπους παρέμβασης, μεσοπρόθεσμα, στα κράτη που δεν εκπληρώνουν τις δημοσιονομικές τους υποχρεώσεις, υποστήριξε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο του Eurogroup, ενώ παράλληλα, τάχθηκε για άλλη μια φορά κατά του ευρωομολόγου.

Μέρκελ: Να παρεμβαίνει η ΕΕ στα κράτη-μέλη



Η γερμανίδα καγκελάριος είχε απορρίψει και χθες το ενδεχόμενο έκδοσης ευρωομολόγου, σημειώνοντας ότι "το να καταστούν τα χρέη συλλογικά" δεν θα επιλύσει το πρόβλημα. Ωστόσο, σήμερα ήταν σαφής: "Δεν θα υπάρξουν ευρωομόλογα", είπε.
"Για να επιτύχουμε κοινά επιτόκια χρειαζόμαστε παρόμοια επίπεδα ανταγωνιστικότητας, παρόμοιες καταστάσεις όσον αφορά τους προϋπολογισμούς. Δεν επιτυγχάνονται με το να γίνουν συλλογικά τα χρέη", επέμεινε.
"Πρέπει να σκεφτούμε την μεσοπρόθεσμη πιθανότητα παρέμβασης της Ευρώπης στις χώρες που δεν ανταποκρίνονται στο καθήκον τους. Αυτό που έχει σημασία είναι η σταθερότητα του ευρώ. Ότι λειτουργεί αντίθετα προς αυτό τον στόχο θα πρέπει να παραμεριστεί", συμπλήρωσε.
Στη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε και στην Ισπανία, λέγονtας ότι "είναι εξαιρετικό ότι η Ισπανία υιοθέτησε το φρένο χρέους, τον συνταγματικό περιορισμό στο δημόσιο έλλειμμα, και αξιοσημείωτος ο τρόπος με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πετύχει σταθερότητα τιμών".
Σχετικά δε με την γερμανική οικονομία, η καγκελάριος δήλωσε πως ο ρυθμός για το 2011 θα είναι πιο κοντά στο 3% από ό,τι στο 2,5%, συμπληρώνοντας ότι "η Ευρώπη ευνοείται από την κινητήριο μηχανή ανάπτυξης της Γερμανίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου