Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Αύριο το απόγευμα αναμένεται να αρχίσει τις εργασίες εξόρυξης η NOBLE ENERGY στο οικόπεδο δώδεκα που ανήκει στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Αύριο το απόγευμα αναμένεται να αρχίσει τις εργασίες εξόρυξης η εταιρεία NOMBLE ENERGY στο οικόπεδο δώδεκα που ανήκει στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Από χθες το απόγευμα η πλατφόρμα «Όμηρος» με τους τεχνικούς της NOMBLE ENERGY εργάζονται πυρετωδώς στο οικόπεδο Αφροδίτη για την αγκυροβόληση- εγκατάσταση της, ώστε από αύριο να αρχίσει να εργάζεται το τρυπάνι.


Την ίδια στιγμή στην περιοχή βρίσκονται τουρκικές κορβέτες οι οποίες παρακολουθούν τις εξελίξεις, ενώ τουρκικά αεροσκάφη παρακολουθούσαν από μεγάλο ύψος τις διαδικασίες εγκατάστασης της πλατφόρμας.
Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα η γεώτρηση θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα και το γεωτρύπανο θα τρυπήσει τα πρώτα 1.700 μέτρα.
Μέσα στις επόμενες ώρες η κυβέρνηση αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα γνωστοποιεί την έναρξη της γεώτρησης και θα καλεί τα σκάφη που θα διέρχονται της περιοχής, να μένουν σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων γύρω από το γεωτρύπανο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου