Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Γερμανοί δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Μέρκελ για τη διαχείριση της κρίσης

Σχόλιο ιστολογίου μας : Σε παγκόσμια αποκλειστικότητα τι τους είχε πει η Angela για να τους πείσει: ρηχά είν μπείτε....
Από το ιστολόγιο http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15391700,00.html

Ενώ συνεχίζεται η διαμάχη για τη διάσωση του ευρώ μεταξύ των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, νέα δημοσκόπηση θέλει το 82% των Γερμανών να μην εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μέρκελ για τη διαχείριση της κρίσης

 

Η πλειονότητα των Γερμανών φέρεται να μην εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μέρκελ όσον αφορά διαχείριση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων YouGov, για λογαριασμό του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, το 82% των ερωτηθέντων εκφράζει αρνητική άποψη για τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης. Στην ίδια έρευνα, σχεδόν το 66% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά της βοήθειας προς την Ελλάδα και άλλες υπερχρεωμένες χώρες.
 
«Η αγορά αναμένει πτώχευση της Ελλάδας»
 
Η αγορά αναμένει πτώχευση της Ελλάδας, λέει ο Φρανκ ΣέφλερΗ αγορά αναμένει πτώχευση της Ελλάδας, λέει ο Φρανκ ΣέφλερΜπαράζ δηλώσεων τα τελευταία 24ωρα στην ενδοκυβερνητική διαμάχη για τη διάσωση της Ελλάδας. Οι φιλελεύθεροι σύμμαχοι (FDP) της καγκελαρίου Μέρκελ συνεχίζουν να τάσσονται υπέρ μιας ανοιχτής δημόσιας συζήτησης για το μέλλον του ευρώ και την τύχη του ελληνικού χρέους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, που θα δεσμεύει την ηγεσία του κόμματος να μην συναινέσει σε μηχανισμούς διάσωσης, χωρίς συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. «Η αγορά αναμένει πτώχευση της Ελλάδας» επανέλαβε σήμερα ο πρωταγωνιστής της πρωτοβουλίας για το εσωκομματικό δημοψήφισμα, Φρανκ Σέφλερ σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Passauer Neue Nachrichten. «Οι πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά πτώχευση», υπογράμμισε ο κ. Σέφλερ για να προσθέσει ότι θα πρέπει να «να σπάσει η λογική που θέλει ότι θα πρέπει να σώζεται κάθε χώρα. Μόνον έτσι θα αποτρέψουμε την κερδοσκοπία.
Ανοιχτή συζήτηση θέλει και ο Φίλιπ Ρέσλερ, χωρίς ωστόσο αυτή τη φορά να χρησιμοποιήσει τη λέξη πτώχευση. Αντιθέτως, σε προεκλογική συγκέντρωση του στο Βερολίνο, ο αντικαγκελάριος και πρόεδρος του FDP, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι το κόμμα του θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη και να προσθέσει ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος. Ο κ. Ρέσλερ τάχθηκε εκ νέου κατά της έκδοσης ευρωομολόγων, επισημαίνοντας ότι «δεν επιτρέπεται να επιβαρυνθεί ο γερμανός φορολογούμενος με τα χρέη άλλων κρατών.
 
Σενάρια διάλυσης του κυβερνητικού συνασπισμού
 
Σενάρια για επιστροφή του Σενάρια για επιστροφή του "μεγάλου συνασπισμού"Η εντεινόμενη διαμάχη τροφοδοτεί σενάρια που θέλουν ακόμη και διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων και την αναβίωση του μεγάλου συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες. Ακόμα και για πρόωρες εκλογές γίνεται λόγος. Το Der Spiegel μάλιστα φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του έκδοση από χθες ρεπορτάζ με τίτλο το «μαυροκόκκινο φάντασμα», παραπέμποντας στα επιτεύγματα της συγκυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών και Χριστιανοδημοκρατών κατά την χρηματοοικονομική κρίση του 2008.
 
Σταμάτης Ασημένιος,dpa
 
Υπεύθ. Σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου