Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Εισπράξαμε το ...πρώτο εκατομμύριο από το φυσικό μας αέριο!

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων που τυχόν υπάρχουν στον ελληνικό χώρο  δίνει με συνέντευξή του ο πρώην υφυπουργός Ενέργειας  Γιάννης Μανιάτης που  ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που έδωσε ώθηση - θεσμική και ουσιαστική - στο θέμα των υδρογονανθράκων.

Μιλώντας για τις έρευνες στο Βήμα FM είπε μεταξύ άλλων:''Θα έχει ολοκληρώσει (σσ η εταιρία) μέχρι το τέλος της χρονιάς τις έρευνες στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης και μέσα στην επόμενη χρονιά θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε διαγωνισμό.
Μέσα σ’ αυτή τη χρονιά- που ακόμη δεν έχουμε κάνει τίποτα -  εισπράξαμε το πρώτο, περίπου, εκατομμύριο ευρώ από την πώληση στοιχείων σε ξένες εταιρείες που ήρθαν στους διαγωνισμούς που έχουμε ανοίξει για τα 3 οικόπεδα στον Πατραϊκό, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα. Δηλαδή, αν θέλετε συμβολικά, για πρώτη φορά η Ελλάδα εισέπραξε γύρω στις 800.000,00 €. Του χρόνου θα εισπραχθούν πάλι λίγα χρήματα της τάξης του ενός, δύο, τριών, τεσσάρων εκατομμυρίων  € αλλά ήδη έχει αρχίσει μια ροή δημοσίων εσόδων από το ζήτημα των ερευνών Υδρογονανθράκων''.

Αναφερόμενος ο κ. Μανιάτης, γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ  σήμερα, στην πρόταση του κόμματός του για το ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, είπε σχετικά με την χρηματοδότησή του από αυτά τα έσοδα: '' Εμείς καταθέσαμε μια πρόταση νόμου και την απεδέχθη ο αρμόδιος Υπουργός, την απεδέχθη η Κυβέρνηση αλλά σε λίγο διάστημα θα είναι νόμος του κράτους ώστε τα έσοδα από την αξιοποίηση Υδρογονανθράκων τα οποία εμείς εκτιμούμε πως τα επόμενα 20 με 30 χρόνια θα είναι γύρω στα 150 δις €, αυτά να μην τα ακουμπήσει κανένας Υπουργός  Οικονομικών το επόμενο χρονικό διάστημα. Να πάνε και να κλειδώσουν σε έναν κουμπαρά, ένα ταμείο, έναν ειδικό λογαριασμό που θα είναι αποκλειστικά και μόνο για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, την τήρηση δηλαδή αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των Ελλήνων συνταξιούχων''.

ΠΗΓΗ onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου