Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Νέες διαπραγματεύσεις προτείνει ο Μ.Νίμιτς


«Προσεκτικής μελέτης» πρέπει να τύχει η σημερινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Μάθιου Νίμιτς, προσωπικός απεσταλμένος του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

«Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης, που ανακοινώθηκε σήμερα, σε σχέση με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995, αξίζει προσεκτικής μελέτης από τις δυο κυβερνήσεις. Τις τελευταίες μέρες, έχω επικοινωνήσει με τις κυβερνήσεις (Ελλάδας και ΠΓΔΜ) και τις παρότρυνα να δουν αυτό το γεγονός ως μια ευκαιρία να σκεφτούν δημιουργικά για την αμοιβαία σχέση τους και να εξετάσουν μια νέα πρωτοβουλία ώστε να επιτευχθεί μια οριστική λύση στο θέμα του ονόματος» σημειώνει ο Μάθιου Νίμιτς.


Παράλληλα ο προσωπικός απεσταλμένος του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζει ότι «στην παρούσα συγκυρία, μια διορατική στάση που δίνει έμφαση σε λύσεις, παρά σε διαφορές, θα βοηθήσει για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση το συντομότερο. Έχω πληροφορήσει τα μέρη ότι είμαι έτοιμος να συνεργαστώ μαζί τους το συντομότερο δυνατό και να προτείνω εντατικοποίηση των προσπαθειών για την εξεύρεση μόνιμης λύσης».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου