Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Στο τελευταίο προπύργιο του Καντάφι οι εξεγερμένοι

Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=90089&catID=14


Περίπου 200 οχήματα μάχης των δυνάμεων που πρόσκεινται στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT) προωθήθηκαν σήμερα προς την κατεύθυνση της Μπάνι Ουάλιντ, ένα από τα τελευταία προπύργια των πιστών στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεων, χωρίς να σημειωθούν μέχρι στιγμής μάχες, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι δυνάμεις που ήρθαν από τη μεγάλη παραλιακή πόλη Μιζουράτα (210 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης) ξεκίνησαν γύρω στις 08:30 τοπική ώρα (09:30 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο Άχμεντ Μπελχάτζ, επικεφαλής μιας ομάδας μαχητών.

"Προωθηθήκαμε κατά 70 χιλιόμετρα σε σχέση με τις αρχικές θέσεις μας", προς την κατεύθυνση της όασης Μπάνι Ουάλιντ, όπου φημολογείται ότι μπορεί να κρύβονται ο Μουάμαρ Καντάφι και πολλοί γιοι του, πρόσθεσε.

Περίπου 200 φορτηγά μάχης, εφοδιασμένα με βαρύ οπλισμό, ακολουθούνταν από ιατρικές ομάδες έτοιμες να απομακρύνουν τυχόν τραυματίες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον Μπελχάτζ, περίπου 600 άνδρες συμμετέχουν στην επιχείρηση.

"Υπάρχει μια στρατιωτική βάση κοντά στην Μπάνι Ουάλιντ την οποία κατέχει η 32η ταξιαρχία του Χάμις Καντάφι", ενός από τους γιους του πρώην ηγέτη, "θέλουμε να πάρουμε τον έλεγχό της", διευκρίνισε ο Μπελχάτζ.

Στο δυτικό μέτωπο της Σύρτης, απ΄όπου κατάγεται ο Μουάμαρ Καντάφι, οι δυνάμεις που πρόσκεινται στο CNT δεν μετακινήθηκαν, σύμφωνα με πολλές πηγές φιλικές προς το CNT που εξηγούν πως οι μαχητές της Μιζουράτα προτιμούν πρώτα να καταλάβουν την Μπάνι Ουάλιντ και δεν θέλουν να βρεθούν παγιδευμένοι μεταξύ δύο μετώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου