Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΛΙΒΥΗ Φοβού τα όπλα μαζικής καταστροφής

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

Ο καναδός υπουργός Εξωτερικών Τζον Μπερντ δήλωσε πως η χώρα του επιθυμεί να βοηθήσει τις νέες λιβυκες αρχές να διασφαλίσουν ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής που διαθέτουν "δεν θα πέσουν σε ακατάλληλα χέρια".

"Είναι σημαντικό για όλους εμάς να εγγυηθούμε ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι διασφαλισμένα και δεν θα πέσουν σε ακατάλληλα χέρια", τόνισε ο Μπερντ από το Παρίσι, μιλώντας στο καναδικό δίκτυο CBC.

Στη Λιβύη "υπάρχουν σημαντικά αποθέματα αερίου μουστάρδας και άλλων χημικών όπλων", πρόσθεσε.

Ο καναδός υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στη Λιβύη τόνισε επίσης ότι είναι αναγκαίο να προστατευτεί ο άμαχος πληθυσμός της χώρας, εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι αυτή η φάση θα τελειώσει το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, ο Μπερντ είπε πως ο Καναδάς είναι έτοιμος να συνεργαστεί με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης για την δημιουργεί ενός κράτους Δικαίου και ενός νέου συντάγματος.

Στη Μόσχα το ΕΜΣ
Η Ρωσία κάλεσε μέλη της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης στη Μόσχα για να συζητήσουν το μέλλον των ρωσικών συμβολαίων στον τομέα της ενέργειας, ανακοίνωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

"Θα τα συζητήσουμε όλα", τόνισε ο Λαβρόφ όταν ρωτήθηκε για τα ρωσικά πετρελαϊκά συμβόλαια που είχαν συμφωνηθεί με τον Μουάμαρ Καντάφι.

"Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης συμφώνησε να διατηρήσει τα συμβόλαια αυτά και καλέσαμε αντιπροσώπους της στη Μόσχα, όπως μας ζήτησαν", πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

"Θα τα συζητήσουμε όλα μαζί τους", κατέληξε.



03/09/2011 - 11:20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου