Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Εκτός των άλλων θα δεχθούμε και επίθεση από … UFO

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/09/03/120225/#more-120225


Πριν από πέντε περίπου μήνες είχα γράψει για τη  θεωρία του Μαύρου Κύκνου, που διατύπωσε το 2007 ο Nassim Nicholas Taleb στο βιβλίο του The Black Swan: The Impact of the Highly Improbable.



Μια θεωρία  που περιγράφει την αδυναμία του ανθρώπου να προβλέψει κάποια ξαφνικά γεγονότα ή συμβάντα, που όμως είναι ικανά να προκαλέσουν μια δραματική αλλαγή στην ιστορία, και να φέρουν τα πάνω κάτω. http://www.antinews.gr/2011/03/19/91894/
Πιο πρόσφατα, έγραψα για όλες αυτές τις απρόσμενες ανατροπές που έγιναν στα τελευταία 5-6 μόλις χρόνια, και έφεραν την οδύνη σε μια Ελλάδα που ζούσε το όνειρο, και που τώρα ζει τον εφιάλτη. http://www.antinews.gr/2011/08/12/117570/
Και πριν από μερικές μόνο μέρες, έγραψε και ο Τηλέμαχος για μια σειρά διεθνών και μη γεγονότων, που συγκλίνουν (σαν εσκεμμένα)  για να φέρουν την «τέλεια καταιγίδα» πάνω από την  Ελλάδα.
http://www.antinews.gr/2011/08/21/118550/

Τι στο διάολο γίνεται; Πως καταλήξαμε εδώ;
Σαν χθες θυμάμαι τη παντοδυναμία της ΕΣΣΔ, τη «πλέρια δημοκρατία» του Πασόκ, τον ατίθασο ήρωα Καντάφι, τα στιβαρά αραβικά καθεστώτα της Μ. Ανατολής, το κακό Ισραήλ που η Ελλάδα δεν αναγνώριζε, την αδέσμευτη Γιουγκοσλαβία, τους πεινάλες Κινέζους αναχρονιστές μπολσεβίκους, και τους Αλβανούς θαυμαστές τους, το όραμα της ενωμένης Ευρώπης, την πανίσχυρη οικονομικά ΕΕ, το σταθερό και ισχυρό ευρώ, και άλλα πολλά που θεωρούνταν δεδομένα. Και που αποδείχτηκαν πύργοι από τραπουλόχαρτα.
Τι έγινε; Τι απέμεινε απ  όλα αυτά;
Σκόνη στον άνεμο, που λέει και το περίφημο τραγούδι των Κάνσας.
Όλα μα όλα ανατράπηκαν.
Και άντε να συνέβαινε αυτό σε διάστημα 100 χρόνων, έχει καλώς. Έλα όμως που πραγματικά, όλα τα παραπάνω τα θυμάμαι σαν χθες.
Και όλα αυτά τα «δεδομένα»ανατράπηκαν … in a blink of an eye.
Σίγουρα οι παλιότεροι ζήσανε πολλά περισσότερα (και σκληρότερα).
Ζήσανε πείνες, πολέμους, φτώχεια, κατοχή, εμφύλιο, χούντα, κλπ.
Αλλά κι αυτά που ζούμε εμείς δεν είναι και λίγα.
Ίσως να είναι και πιο βλαβερά.
Γινόμαστε μάρτυρες μια πλήρους ανατροπής των πάντων. Ο κόσμος όπως το ν ξέραμε τελειώνει.
Η παγκοσμιοποίηση κυριαρχεί, η μεσαία τάξη σβήνει, και ο πλανήτης (πέρα από γεωστρατηγικές και πολιτικές ανακατατάξεις), οδεύει προς μια εντελώς νέα μορφή πολιτικής και οικονομικής διακυβέρνησης, και ισορροπιών.
Η δε οικονομία, δεν θα έχει καμία σχέση με ότι γνωρίζαμε ίσαμε χθες.
Τα πάντα ρει. Και όχι μόνο «ρει» αλλά και αλλάζουν.
Και ενώ η κατάσταση είναι τελείως σοβαρή, τόσο σοβαρή που για να αντιμετωπιστεί θέλει χιούμορ, δεν μπορώ ώρες ώρες παρά να τρελαθώ, όταν αρχίζω και συνδυάζω διάφορα (ασύνδετα) πράγματα μέσα στο μυαλό μου.
Όπως σήμερα, που έτυχε να θυμηθώ ένα άρθρο των περσινών Χριστουγέννων, που είχα βρει στην αγγλόφωνη Pravda, http://www.antinews.gr/2011/08/12/117570/ , και που αναφέρονταν σε μια σημαντική όσο και «φοβερή»  ανακοίνωση του SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), που είναι ένας διεθνής ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που επί χρόνια ασχολείται με την αναζήτηση εξωγήινης ζωής.
Τι έλεγε η ανακοίνωση; Ότι εντοπίστηκαν τρία γιγάντια διαστημόπλοια, τα οποία  κατευθύνονται προς τη γη. Το μεγαλύτερο από αυτά έχει πλάτος 240 χιλιομέτρων! Τα άλλα δυο είναι μικρότερα. Σήμερα (22/12/10) βρίσκονται λίγο πιο πέρα από τον Πλούτωνα.
Τα σκάφη εντόπισε το σύστημα αναζήτησης HAARP, που βρίσκεται στην Αλάσκα, και που έχει ως αντικείμενο του να μελετά το Βόρειο Σέλας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του SETI, τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά εξωγήινα διαστημόπλοια. Θα είναι ορατά από τα γήινα τηλεσκόπια, μόλις φτάσουν τη τροχιά του Άρη, και όπως έγινε γνωστό τα σκάφη θα φτάσουν στη γη τον Δεκέμβριο του 2012!
Η ημερομηνία αυτή μου φέρνει στο νου το ημερολόγιο των Μάγια, το οποίο τελειώνει την 21/12/2012.
Σύμπτωση;
Μήπως κάποιο αόρατο χέρι παίζει μαζί μας;
Μήπως όλα ήταν ένα όνειρο κάποιου,  και όπου νάναι θα χτυπήσει το (προγραμματισμένο) ξυπνητήρι του;
Τι στο καλό συμβαίνει;
Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου