Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΗΤΕΙΑ:μια άλλη πρόταση που πρέπει να προβληματίσει.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8014

Η Θητεία χτες και σήμερα

Τελευταία έχομε αλλεπάλληλες δηλώσεις του νέου ΥΕΘΑ για την θητεία. Δηλώνει καθαρά, ότι η μείωση της ήταν λάθος. Ξαναθυμήθηκε, ότι σαν χώρα έχομε απειλή κ.ο.κ. Η ΚΕΘΑ ήταν εναντίον της επαγγελματοποίησης του στρατεύματος, που συμφέροντα ξένα και ημεδαπά επέβαλαν. Ποτέ όμως δεν καταφέρθηκε κατά των ελληνόπουλων, που ψάχνοντας για μόνιμη δουλειά, κατατάχτηκαν ως ΕΠΟΠ!
 Η επαγγελματοποίηση με την βοήθεια συγκεκριμένου μέρους της δημοσιογραφίας, ντύθηκε με εκφράσεις περί «μοντέρνων» και «σύγχρονων» ενόπλων δυνάμεων, που κέρδισαν ακόμα και πολλά μόνιμα στελέχη! Όσοι ήταν αντίθετοι με τον συρμό, χαρακτηρίζονταν τουλάχιστον οπισθοδρομικοί. Έτσι διαμορφώθηκαν οι σημερινές συνειδήσεις με την ευθύνη των κυβερνήσεων και των δύο μεγάλων κομμάτων. Η ΚΕΘΑ επέμενε όμως, να επαναλαμβάνει τη θέση της, εξηγώντας και τις επιπτώσεις από την απαξίωση της θητείας, που καλλιεργήθηκε παράλληλα. Χαρακτηριστικά είναι τα κείμενα: «Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ», «Άρθρα» 2007 Ιαν., «ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ» 2010 Φεβ., επίσης «Άρθρα τρίτων» 2010Φεβ. – Μαρ., «Ομιλίες», 2007 κ.α.

Τώρα, γιατί αναγκάζεται ο ΥΕΘΑ να αλλάξει στάση; Είναι η απειλή; Αυτή υπήρχε πάντα και σήμερα! Επομένως η απειλή χρησιμοποιείται για να αποκρύψουν την αποτυχία των μέχρι σήμερα πολιτικών τους και τους επιπλέον λόγους, όπως: τη μείωση των υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών, την αντίστοιχη μείωση του μισθολογικού κόστους, τον περιορισμό του καταλόγου με ανέργους, κ.ο.κ.

Προκειμένου να καλυφθεί κατά το δυνατό καλύτερα η άμυνα της χώρας και να επιτευχθεί μείωση δαπανών, η ΚΕΘΑ προτείνει :

Μείωση κατόπιν σοβαρής μελέτης του αριθμού των ανωτάτων αξιωματικών, με την αντίστοιχη αναδιοργάνωση, που θα καλύπτει πραγματικές ανάγκες της άμυνας της χώρας μας,

Ξεκαθάρισμα της αποστολής των ενόπλων δυνάμεων με αντίστοιχη προσαρμογή της εκπαίδευσης σε πατριωτική κατεύθυνση.

Επιστροφή όλων των μονάδων απο αποστολές στο εξωτερικό

Σοβαρή αύξηση του επιδόματος ετοιμότητας και παραμεθορίων περιοχών για τα στελέχη, που θα υπηρετούν στα σύνορα σε πλοία περιπολίας και αεροσκάφη ετοιμότητας.

Κάλυψη στεγαστικών αναγκών των οικογενειών των στελεχών στις παραμεθόριες περιοχές.

Θητεία με ουσιαστική εκπαίδευση και τους απαιτούμενους όρους διαβίωσης για τους στρατευμένους, παράλληλα με μέτρα ώστε να μειωθεί για τις οικογένειες τους το κόστος της θητείας.

Αύγουστος 2011
Γραμματεία της ΚΕΘΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου