Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Δαμασκός: Συνάντηση του Μπασάρ αλ Ασαντ με τον πρόεδρο της ΔΕΕΣ

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Δαμασκός: Συνάντηση του Μπασάρ αλ Ασαντ με τον πρόεδρο της ΔΕΕΣ
Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), Τζέικομπ Κέλεμπεργκερ, έφτασε σήμερα στη Δαμασκό για να συζητήσει την καλύτερη πρόσβαση του Οργανισμού στους κρατούμενους και τις περιοχές όπου μαίνεται η βία.

Κατά την τελευταία επίσκεψη του κ. Κέλεμπεργκερ στη Συρία τον Ιούνιο, «επιτεύχθηκε συμφωνία που προβλέπει μια καλύτερη πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού και της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου σε περιοχές που επλήγησαν από τις ταραχές, καθώς και διαπραγματεύσεις για τις επισκέψεις του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στους κρατούμενους», υπενθυμίζει η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού σε ανακοίνωση της στη Γενεύη.

Η νέα επίσκεψη του κ. Κέλεμπεργκερ, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, έχει ως στόχο να «μετρήσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε αυτούς τους δύο τομείς, από τον Ιούνιο», υπογραμμίζει η ΔΕΕΣ.

«Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να αρχίσουμε τις επισκέψεις στα άτομα που κρατούνται από το υπουργείο Εσωτερικών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαριάν Γκάσερ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΔΕΕΣ στη Δαμασκό.

«Είμαστε στις περιοχές όπου σημειώθηκαν ταραχές όπως η Λατάκια, η Χομς, η Χάμα, η Ντέιρ Εζόρ, η Ιντλέμπ για να αξιολογήσουμε τις ανάγκες και την ανθρωπιστική βοήθεια», δήλωσε η κα Γκάσερ, λέγοντας ότι η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού έχει «ένα πολύ καλό διάλογο με τις συριακές αρχές για ανθρωπιστικά θέματα».

Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι από τη βία στη χώρα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 2.200 άνθρωποι από τα μέσα Μαρτίου, οι περισσότεροι από αυτούς άμαχοι, και σύμφωνα με τους ακτιβιστές, πάνω από 10.000 άτομα συνελήφθησαν.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού στη Συρία και ένας άνδρας που είχε τραυματιστεί την Παρασκευή πέθανε από τα τραύματα του, γεγονός που ανεβάζει σε 26 τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε 24 ώρες, σύμφωνα με τους ακτιβιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου