Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το κυβερνητικό κτίριο στο 'Οσλο δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη!

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88807&catid=7

- Το βίντεο έχει διάρκεια 16 λεπτά και είναι συγκλονιστικό
- Απεικονίζει την μαζική καταστροφή αλλά και τον πανικό των ανθρώπων που τρέχουν να σωθούν
- Απίστευτη η ψυχραιμία του ανθρώπου που μπήκε στο κτίριο με κίνδυνο της ζωής του
- Στο φως ιστορίες λάθος χειρισμών τις κρίσιμες ώρες με γονείς που δεν έβρισκαν ανταπόκριση από τους αστυνομικούς

Ο Γιόχαν Κρίστιαν Τάντεμπεργκ είχε την ψυχραιμία να σηκώσει την φορητή του κάμερα και να πάει στο κυβενρητικό κτίριο λίγο μετά την έκρηξη της βόμβας.

Κινηματογράφησε την απόλυτη καταστροφή αλλά και τις στιγμές αγωνίας που ζούσαν εκείνη την ώρα περαστικοί, άνθρωποι από άλλα κτίρια αλλά και όσοι προσπαθούσαν να το εγκαταλείψουν.

Νεκροί, τραυματίες, ασθενοφόρα, άνθρωποι που δεν ξέρουν που πατούν καταγράφονται σε εκείνα τα πρώτα λεπτά μετά την έκρηξη της βόμβας που τοποθέτησε ο παρανοϊκός μακελάρης. Οι σκηνές είναι ιδιαίτερα σκληρές αφού αποτυπώνουν μια τόσο τραγική κατάσταση. Τα πάντα είναι διαλυμένα.

Παντού συντρίμμια, άνθρωποι που είναι σε πανικό, αυτοκίνητα κατεστραμένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ VG


Αναλγησία ή απλή βλακεία;


Αυτό μπορεί να αναρωτηθεί κανείς όταν διαβάζει στις νορβηγικές εφημερίδες για την ιστορία του πατέρα ο οποίος πήρε την αστυνομία να πει οτι τα παιδιά του κινδυνεύουν κι εκείνοι του απάντησαν οτι "πρέπει να πάρουν τα ίδια τηλέφωνο"!

Ο Γκάιρ Γιόνσεν απευθύνθηκε στην αστυνομία μόλις τον πήρε η κόρη του τηλέφωνο και του είπε οτι ένα ςμανιακός σκοτώνει τους πάντες.
"Αυτό που συνέβη ήταν ότι δεν με πίστεψαν, όταν τους εξήγησα όσα μου είχε διηγηθεί η κόρη μου από το Ουτόγια. Μου είπαν ότι, αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε τα παιδιά δεν έχουν παρά να πάρουν τηλέφωνο τα ίδια. Ακόμη και όταν τους παρακάλεσα να με πάρουν στα σοβαρά..." δήλωσε ο Γιόνσεν στην τοπική εφημερίδα Fremover.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου