Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Hurriyet: Στρατιωτικές επιχειρήσεις Τουρκίας – Ιράν εναντίον των Κούρδων του PKK και του PJAK

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σε δημοσίευμα της η τουρκική HURRIYET αναφέρει πως όχι σε συνεργασία, ωστόσο παράλληλα, η Τουρκία και το Ιράν εξαπολύουν στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων του PKK και των Κούρδων του PJAK στα σύνορά τους με το Ιράκ, αντίστοιχα.
Το Ιράν σε αντίθεση με τη Τουρκία έχει ξεκινήσει πρόσφατα τις επιθέσεις εναντίον των Κούρδων αυτονομιστών ενώ μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν για απώλειες και από τις δύο πλευρές ενώ το Ιράν υποστηρίζει τις επιχειρήσεις και από αέρος.



Όσον αφορά τη Τουρκία, μετά τις τελευταίες επιθέσεις των Κούρδων σε Τούρκους στρατιώτες συστάθηκε έκτακτο συμβούλιο στο οποίο παρεβρέθηκε εκτός των άλλων ο Ερντογάν και ο τούρκος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Isik Koşaner.

Οι πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις των Κούρδων στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προκαλέσει στη γειτονική χώρα ανησυχίες και εκνευρισμό. Ωστόσο πέρα των γνωστών απειλών που ξεστομίζονται σε κάθε τέτοια περίσταση, τίποτα ουσιαστικό δεν έχει να επιδείξει ο τουρκικός στρατός όσον αφορά τα αποτελέσματα. Το τελευταίο ως γεγονός σχολιάστηκε πικρόχολα και σε πρόσφατο δημοσίευμα των ASIA TIMES!
Σχετική ανάρτηση: ASIA TIMES: Το Ιράν χαράζει “γραμμές” απέναντι στη Τουρκία!
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου