Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τους "επαναστάτες" αναγνωρίζει ως μοναδική επίσημη εξουσία στην Λιβύη η Μ. Βρεταννία

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/

Την απέλαση των διπλωματών της Λιβύης αποφάσισε η κυβέρνηση της Μ. Βρεταννίας, καθώς αποφάσισε να αναγνωρίσει ως μοναδική επίσημη κυβερνητική εξουσία στην Λιβύη, το "Εθνικό Συμβούλιο" των επαναστατών.
Στην θέση των Λίβυων διπλωματών, η κυβέρνηση της Μ. Βρεταννίας, κάλεσε το "Εθνικό Συμβούλιο" να στείλει μία νέα διπλωματική αποστολή. Πρόκειται για μία κίνηση, που έρχεται ως συνέχεια των αντίστοιχων αποφάσεων σε ΗΠΑ και Γαλλία, παρόλο που στο παρελθόν η Μ. Βρεταννία είχε δηλώσει ότι "αναγνωρίζει χώρες και όχι κυβερνήσεις".
Πέντε μήνες σε εμφύλιο
Παρόλους τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, και τις ισχυρές διεθνές πιέσεις κατά του Καντάφι, οι "επαναστάτες" στην Λιβύη, δεν έχουν καταφέρει ακόμη καμία ουσιαστική πρόοδο, καθώς αδυνατούν να "σπάσουν" την συμμαχία μεταξύ του Λιβυκού στρατού και ισχυρών φυλετικών ομάδων σε διάφορες περιοχές που υποστηρίζουν τον Καντάφι.



Εν τω μεταξύ, οι οποιεσδήποτε πιθανότητες για διάλογο μεταξύ Καντάφι και επαναστατών δείχνουν να παγώνουν, καθώς ο Λίβυος ηγέτης είναι αποφασισμένος να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, μόνο εάν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ. Κάτι που σημαίνει όχι μόνο την ταπείνωση των δυτικών δυνάμεων, αλλά και μια πολύ ρεαλιστική προσδοκία "ανάσας" για τον Λιβυκό στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου