Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Διευθυντής πληροφορικής φυλακίστηκε για υπεξαίρεση στη βιβλιοθήκη της Σκωτίας

Σχόλιο ιστολογίου μας : Μια είδηση που ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.secnews.gr/archives/18205

images13 Διευθυντής πληροφορικής φυλακίστηκε για υπεξαίρεση στη βιβλιοθήκη της Σκωτίας Ο διευθυντής πληροφορικής την Εθνικής Βιβλιοθήκης της Σκωτίας, καταδικάστηκε με διετή ποινή φυλάκισης για κατάχρηση χρημάτων.
Ο 33χρονος αυστραλός, David Dinham, ήταν γενικός διευθυντής πληροφορικής στη βιβλιοθήκη και υπεύθυνος ενός budget 1,8 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας για την ψηφιοποίηση της συλλογής.
Μετά από μια μικρή αγορά που πραγματοποίησε με την εταιρική πιστωτική του κάρτα,
συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε κάποιος έλεγχος σχετικά με τις συναλλαγές. Την περίοδο μεταξύ 2006 και 2010 ξόδεψε συνολικά 260.000 λίρες.
Ο Dinham, επίσης, ήταν υπεύθυνος μιας άλλης εταιρείας, της Raith Solutions, με συμβάσεις βιβλιοθηκών αξίας 240.000 λιρών.



Οι αρχές βρήκαν ότι ο Dinham είχε υπογράψει μέσω εταιρείας που είχε δημιουργήσει, της Raith Solutions, 10 συμβόλαια για παροχή υπηρεσιών αξίας 240.000 λιρών.
Ο Dinham έχει ήδη επιστρέψει 150.000 λίρες, αλλά του απομένουν άλλες 350.000 λίρες, για τις οποίες έχει οριστεί δικαστική ακρόαση τον Σεπτέμβριο για να αποφασιστεί ο τρόπος εξόφλησης.
Παρόλα αυτά η υπεράσπιση ισχυρίζεται ότι ο Dinham πάσχει από κατάθλιψη και ζητάει από τους κοινωνικούς λειτουργούς να αναβάλουν οποιαδήποτε ποινή φυλάκισης ώστε να συνεχιστεί η θεραπεία που ακολουθεί. Η δικαιοσύνη, όμως, δηλώνει ότι η φυλακή είναι αναπόφευκτη δεδομένης της σοβαρότητας των αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου