Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Εντελώς μόνος ο Χριστόφιας

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/news/politics/405079

Την παραίτηση τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια έθεσαν οι Υπουργοί του ΔΗΚΟ, Χρίστος Πατσαλίδης και Αντώνης Πασχαλίδης «ώστε να διευκολυνθεί και να επισπεύσει τη λήψη των αποφάσεων και την ανάληψη των πρωτοβουλιών που όλοι αναμένουμε» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος.
Αυτή η ενέργεια εκλαμβάνεται ως μοχλός πίεσης προς τον Πρόεδρο Χριστόφια, για «τη λήψη αποφάσεων και ανάληψη πρωτοβουλιών, καθώς και υπερβάσεων που απαιτούνται  για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτεία και τους θεσμούς της, στο σύστημα διοίκησης της χώρας και για να διασωθεί η οικονομία μας, να ικανοποιηθεί το περί δικαίου λαϊκό αίσθημα και να χαραχθεί μια νέα αντίστοιχη με τις περιστάσεις πορεία της χώρας μέσα από ένα νέο εθνικό ξεκίνημα  με σύνεση, συναίνεση, γενναιότητα, και προ πάντων ενότητα».



Επίσης το ΔΗΚΟ επιδιώκει με αυτή του την απόφαση να προωθήσει τη λήψη των συμπληρωματικών μέτρων (πέντε σημεία) «τα οποία αποτελούν μέρος της δέσμης των συνολικών προτάσεων που καταθέσαμε για την έξοδο από την κρίση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σήμερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος θα διαβιβάσει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Αυτούσια η ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
"Προτού ο Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος αναφερθεί στις δραματικές εξελίξεις που αφορούν την οικονομία μας, θα ήθελα να σας θυμίσω τις προσπάθειες που κατέβαλε το ΔΗΚΟ προκειμένου να ληφθούν και να εφαρμοστούν έγκαιρα μέτρα που θα θωράκιζαν την οικονομία μας και θα απέτρεπαν τους κινδύνους υπαγωγής της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
Όπως όλοι γνωρίζετε, οι προσπάθειες μας αυτές καταβάλλονται από πέρσι το καλοκαίρι ενόψει της κατάρτισης του  προϋπολογισμού 2011  και κλιμακώθηκαν κατά τις συζητήσεις ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού.
Έκτοτε το ΔΗΚΟ συνέχισε να πιέζει για την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που πάρθηκαν με την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη ατζέντα για τη διακυβέρνηση με διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούσαν στην αντιμετώπιση δομικών προβλημάτων για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας της οικονομίας μας.
Μετά από επανειλημμένες και συστηματικές συζητήσεις ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η κυβέρνησή του αποδέχθηκαν το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων που καταθέσαμε,  με τις οποίες μάλιστα συμφώνησαν και όλες οι πολιτικές δυνάμεις κατά τις συζητήσεις που έγιναν στο πλαίσιο του συμβουλίου των αρχηγών.
Δυστυχώς, η καταστροφή στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» σώρευσε για την οικονομία μας νέα προβλήματα που την οδηγούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η έκτακτη αυτή ανάγκη στην οποία βρίσκεται η χώρα μας επιβάλλει τη λήψη αντίστοιχης σοβαρότητας και αποτελεσματικότητας μέτρων.
Όπως επίσης γνωρίζετε, η λήψη αυτών των συμπληρωματικών μέτρων αποτελεί μέρος της δέσμης των συνολικών προτάσεων (πέντε σημεία) που καταθέσαμε για την έξοδο από την κρίση .

Θα ήθελα με την ευκαιρία να δηλώσω ότι βρισκόμαστε σε αναμονή της αποδοχής των προτάσεών μας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που επιστρέφει σήμερα από το Παρίσι. Τονίζουμε πάντως ότι κάθε μέρα που περνά, το πολιτικό κλίμα επιβαρύνεται και η πολιτική συνεννόηση και κοινωνική συναίνεση καθίστανται όλο και πιο απομακρυσμένες.
Διαπιστώνουμε με ιδιαίτερη ανησυχία, με αγωνία ότι οι συνθήκες επιδεινώνονται δραματικά.
Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται. Σήμερα, τώρα πρέπει να αναληφθούν σημαντικές, καταλυτικές πρωτοβουλίες και να καταβληθούν αποφασιστικές προσπάθειες για να προλάβουμε τα χειρότερα. Γιατί, ενδεχομένως να μας αναμένουν χειρότερα, αν δεν δράσουμε άμεσα.
Γι’ αυτό και ο Πρόεδρος του Κόμματός μας έχει καλέσει τους Υπουργούς του ΔΗΚΟ να θέσουν στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας τις παραιτήσεις τους ώστε να διευκολυνθεί και να επισπεύσει τη λήψη των αποφάσεων και την ανάληψη των πρωτοβουλιών που όλοι αναμένουμε.
Λήψη αποφάσεων και ανάληψη πρωτοβουλιών, καθώς και υπερβάσεων που απαιτούνται  για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτεία και τους θεσμούς της, στο σύστημα διοίκησης της χώρας και για να διασωθεί η οικονομία μας, να ικανοποιηθεί το περί δικαίου λαϊκό αίσθημα και να χαραχθεί μια νέα αντίστοιχη με τις περιστάσεις πορεία της χώρας μέσα από ένα νέο εθνικό ξεκίνημα  με σύνεση, συναίνεση, γενναιότητα, και προ πάντων ενότητα.
Καταλήγοντας θέλω να ανακοινώσω ότι σήμερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος θα διαβιβάσει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου