Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Νέες προκλητικές δηλώσεις Έρογλου

Δεν σταματά να παίζει το γνωστό παιχνίδι της πρόκλησης ο Ντερβίς Έρογλου. Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων εκτιμά ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν πλέον βαρεθεί τις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, συνομιλίες που συνεχίζονται εδώ και 48 χρόνια και, όπως ισχυρίστηκε, «λόγω αδιαλλαξίας της ε/κ πλευράς δεν έχουν καταλήξει πουθενά».
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ερογλου επανέλαβε τον τουρκικό ισχυρισμό ότι επιθυμούν την επίλυση του προβλήματος, προσθέτοντας ότι για τη λύση απαιτείται και η βούληση της άλλης πλευράς.
Αναφερόμενος στις συνομιλίες, είπε ότι το σπουδαιότερο κεφάλαιο είναι αυτό του εδαφικού καθ’ ότι δεν νοείται κράτος χωρίς έδαφος.

Σχετικά με τη διασταυρούμενη ψήφο, είπε ότι το θέμα αυτό το έφερε στην ημερησία διάταξη η ε/κ πλευρά για να απαλλαγεί από την εκ περιτροπής προεδρία και ισχυρίστηκε ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί η διασταυρούμενη ψήφος , οι Τ/κ δεν θα μπορούν να εκλέγουν τον ηγέτη τους.
Όπως αναφέρεται στον Τύπο, ο Ντερβίς Ερογλου συναντήθηκε με την Σουκράν Μουμτζού, βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.
Κατά τη συνάντηση ο Τ/κ ηγέτης ισχυρίστηκε ότι γνωρίζουν ότι η ε/κ πλευρά, η οποία ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, θα καταστεί περισσότερο αδιάλλακτη αλλά η τουρκική πλευρά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία μέχρι την 1η Ιουλίου.
Η Τουρκάλα βουλευτής εξέφρασε στήριξη στον κ. Ερογλου και στους χειρισμούς του και έκανε λόγο για «δύο χωριστά κράτη που θα συνυπάρχουν ως ανεξάρτητα, και οι λαοί τους θα ζουν εν ειρήνη και χωρίς τσακωμούς».

ΠΗΓΗ sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου