Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Σε εκκαθάριση η TBank - ΤΕΚΕ ο "από μηχανής θεός"


Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες της πρώην Aspis Bank να αντιμετωπίσει τις κεφαλαιακές της αδυναμίες, η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκκαθάρισή της, ώστε να διασφαλιστούν οι καταθέτες και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα.
Το ΤΕΚΕ (Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων) θα καλύψει τα δάνεια σε οριστική καθυστέρηση και τις απαιτήσεις από την Commercial Value, που έχει χρεοκοπήσει.
Όπως αναφέρει το "Βήμα", οι ζημιές που θα καλυφθούν από το ΤΕΚΕ διαμορφώνονται σε τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, ενώ το ακριβές ύψος των απωλειών θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση της ΤτΕ
"Σύμφωνα με το άρθρο 63Δ του ν. 3601/2007 διενεργήθηκε η προβλεπόμενη σε αυτό διαγωνιστική διαδικασία για την εύρεση αναδόχου των καταθέσεων και των εργασιών της ΤBank.
Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής, το σύνολο των καταθέσεων, οι συμβάσεις εργασίας και τα στοιχεία ενεργητικού (χαρτοφυλάκια δανείων και τίτλων) της TBank μεταφέρονται στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναλαμβάνει τη συνέχιση των εργασιών της TBank, ενώ η διαφορά της αξίας μεταξύ των μεταφερόμενων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού καλύπτεται από το ΤΕΚΕ όπως ορίζει ο νόμος.
Η άδεια της TBank ανακλήθηκε και η τράπεζα τίθεται σε ειδική εκκαθάριση. Εκκαθαριστής ορίστηκε ο κ. Ιωάννης Γαλανόπουλος.
Με την εφαρμογή στην TBank των νέων διατάξεων περί εξυγίανσης πιστωτικών ιδρυμάτων διασφαλίζονται όλες οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της τράπεζας και η απρόσκοπτη συνέχεια των εργασιών, οι οποίες υποστηρίζονται από το υπάρχον προσωπικό και δίκτυο καταστημάτων".

ΠΗΓΗ news247.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου