Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Γκολ και ξύλο στο Τουρκία-Κύπρος!(Βίντεο - Φωτο)

Ένας αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα σε παιδιά κάτω των 21 ετών μετατράπηκε σε ρινγκ. Η κόντρα ανάμεσα στις ποδοσφαιρικές ομάδες Ελπίδων της Τουρκίας και της Κύπρου αμαυρώθηκε από τα πολιτικά και ιστορικά γεγονότα που χωρίζουν επί σειρά ετών τους δύο λαούς.

Οι Τούρκοι δεν άντεξαν την ήττα μέσα στην έδρα τους από τους Κύπριους και μετά το τελευταίο σφύριγμα ξέσπασαν με κλωτσιές και μπουνιέςΣτην προκειμένη οι Τούρκοι δεν άντεξαν την ήττα μέσα στην έδρα τους από τους Κύπριους και μετά το τελευταίο σφύριγμα ξέσπασαν με κλωτσιές και μπουνιές, θέλοντας να πάρουν «εκδίκηση» για την ήττα που δέχθηκαν εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.
Η ομάδα κάτω των 21 ετών της Κύπρου κατάφερε να πάρει την εκτός έδρας νίκη με 1-0 απέναντι στην Τουρκία, ψαλιδίζοντας τις ελπίδες των γηπεδούχων για πρόκριση στο Euro. Στο 22’ ο Φάνης Κατελάρης πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς, όμως μετά το τέλος του αγώνα η κατάσταση εκτροχιάστηκε, αφού σημειώθηκαν προκλήσεις από τους Τούρκους, που εξελίχθηκαν σε επεισόδια, με τους γηπεδούχους να χτυπούν τους παίκτες της ομάδας της Κύπρου!

Να σημειωθεί ότι λίγη ώρα μετά τα πράγματα ηρέμησαν, ενώ όπως ενημέρωσε ο διαιτητής αποβλήθηκαν τρεις παίκτες από κάθε ομάδα! Για την Κύπρο, κόκκινη κάρτα αντίκρισαν οι Τασουρής, Φράγκος και Παχίπης.

 
(Το γκολ του Κατελάρη)

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ!! Ιδιαίτερα ενθουσιασμένος γι’ αυτή τη νίκη. Γράψαμε ΙΣΤΟΡΙΑ μέσα στην Τουρκία! Περήφανος που είμαι μέρος… Τούρκοι τώρα καλά κάνετε να μάθετε ποιοι είμαστε» ήταν το μήνυμα του διεθνούς Κύπριου Ανδρέα Κυριάκου μετά τη νίκη της Κύπρου στην Τουρκία!




Ν. Ανδρονίκου: «Είναι η πιο σημαντική μου ημέρα στο ποδόσφαιρο»

Η Κύπρος πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο και ο προπονητής Νίκος Ανδρονίκου, μετά την πρώτη του παρουσία στον πάγκο της Εθνικής, δεν μίλησε για τα επεισόδια, αλλά περιορίστηκε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Οι δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου:

«Είμαι 35 χρόνια στα γήπεδα και η σημερινή είναι η πιο σημαντική ημέρα μου στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή από τότε που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Πρώτα θα ήθελα να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μας. Αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές για να φθάσουμε σε αυτή τη σπουδαία νίκη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συντελεστές της προσπάθειας. Πήραμε πανάξια τη νίκη γιατί παίξαμε καλύτερα και αξίζαμε να την πάρουμε. Η στατιστική ανάλυση του αγώνα επίσης το επιβεβαιώνει. Κάναμε μια πολύ καλή αρχή σε αυτό το καινούριο ξεκίνημα. Θα χαρούμε την επιτυχία μας όσο πρέπει και αρχίζουμε δουλειά για τον αγώνα της Σλοβακίας».

Κουτσοκούμνης: «Μπράβο σε όλους»


O Kώστακης Κουτσοκούμνης έδωσε συγχαρητήρια στους διεθνείς μας για τη μεγάλη νίκη μέσα στην Τουρκία. «Νικήσαμε. Εντός Τουρκίας. Μπράβο στα παιδιά, μπράβο στον Ανδρονίκου και σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας» έγραψε ο πρόεδρος της ΚΟΠ στα social media.





Η σύνθεση της Κύπρου:
Τασουρής, Καρός (75' Κούσουλος), Α. Κυριάκου (αρχηγός), Ν. Ιωάννου, Γουήλερ, Κατελάρης (66' Φράγκου), Παπαφώτης, Αρέστης, Παναγής (46' Παχίπης), Πίττας, Μ. Αντωνίου.

Η βαθμολογία (8ος όμιλος)

1. ΣΛΟΒΑΚΙΑ 12
2. ΟΛΛΑΝΔΙΑ 9
3. ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 7
4. ΤΟΥΡΚΙΑ 6
5. ΚΥΠΡΟΣ 4

Οι πανηγυρισμοί των Κύπριων στα αποδυτήρια





ΠΗΓΗ zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου