Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Πέταξε το «γάντι» ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μετωπική σύγκρουση με τον Ε. Βενιζέλο και στο βάθος... διαγραφές

Πέταξε το «γάντι» ο Θεόδωρος Πάγκαλος Νέες αναταράξεις προκάλεσε η χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου.
Ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο επί της ουσίας κατηγόρησε ότι ανέτρεψε τον προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος, κ. Γ. Παπανδρέου.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε ιδιαίτερα θετικά στο πρόσωπο του κ. Γ. Παπανδρέου, θέλοντας έτσι να μετατρέψει την προσωπική του κόντρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε ευθεία σύγκρουση Παπανδρέου-Βενιζελου.

Βέβαια, ο κ.Πάγκαλος με τις δηλώσεις του φέρνει τον κ. Βενιζέλο στα όριά του, ενώ ορισμένοι επισημαίνουν ότι ο ίδιος «φλερτάρει» με τη διαγραφή του.
Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος έχει αποφασίσει να τελειώνει τόσο με τον κ. Πάγκαλο, όσο και με πολλά άλλα στελέχη που θυμίζουν το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτου μελετά δύο επιλογές:
Πρώτον, να ανακοινώσει άμεσα τη διαγραφή του κ. Πάγκαλου, θέλοντας να στείλει και ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος και σε στελέχη που θεωρεί ότι υπονόμευσαν πολιτικά και εκλογικά του ΠΑΣΟΚ, όπως τον κ. Ραγκούση, που πιθανότατα θα είναι ο επόμενος που θα υποστεί κυρώσεις.
Δεύτερον, να απαξιώσει τον κ. Πάγκαλο με μία καυστική και προσβλητική δήλωση, αγνοώντας τον στη συνέχεια. Σε μια τέτοια λύση, το «φίδι από την τρύπα» θα κληθούν να βγάλουν νέοι βουλευτές, όπως πχ ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Βέβαιο είναι το γεγονός ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, χωρίς να αποκλείεται να εκδηλωθούν κινήσεις τις αμέσως επόμενες ώρες.
Με τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει, ο κ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει να δώσει τέλος στην περίοδο εσωστρέφειας, την ώρα που ο ίδιος ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μεγάλες τομές στο ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου, το ενδεχόμενο να αφήσει αναπάντητη την επίθεση του κ. Πάγκαλου είναι σχεδόν μηδαμινό.

ΠΗΓΗ newsbomb.             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου