Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΧΑ: Διευρύνεται το ανοδικό σερί στις τράπεζες - Ώθηση για ΓΔ προς τις 660


Με εναλλαγές προσήμου εκατέρωθεν των 660 μονάδων κινείται την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά από πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και με το ενδιαφέρον της αγοράς να μονοπωλεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών για το PSI.

Διευρύνεται το ανοδικό σερί και για τον τραπεζικό δείκτη, που μετά από συνολικά κέρδη 17,54% στις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις, σήμερα ενισχύεται σε ποσοστό έως 3,563%.

«Με αξιώσεις διεκδικεί σήμερα την υπέρβαση των 660 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, καθώς το θετικό κλίμα διατηρήθηκε για Πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση παρά την χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα» σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.

Και σημειώνει ότι «οι αγοραστές φαίνονται έτοιμοι να υπερασπίσουν τις θέσεις τους διαμορφώνοντας θετική εικόνα στο κλείσιμο, το οποίο αποτελεί και μια θετική ένδειξη δραστηριοποίησης μέρους κάποιων πιο ισχυρών χαρτοφυλακίων».

«Το σερί των πέντε θετικών προσήμων σε κλείσιμο ημέρας έχει να παρατηρηθεί στην ελληνική αγορά από τον περυσινό Ιανουάριο (26/1-3/2) όταν η αγορά είχε σημειώσει επτά συνεχόμενα θετικά κλεισίματα και έκτοτε τα θετικά κλεισίματα είχαν περιοριστεί σε σειρές πολύ μικρότερης διάρκειας» επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Μεταξύ άλλων τονίζει για τη σημερινή συνεδρίαση ότι «κλείσιμο πάνω από τις 660 μονάδες θα ενεργοποιήσει σήμα αγορών από τον απλό κινητό μέσο των 30 ημερών, το οποίο συνήθως ακολουθείται από κίνηση επιβεβαίωσης πάνω στην χρονοσειρά υπό την μορφή κάποιας κατοχύρωσης κερδών. Η συνέχιση της κίνησης εφόσον είναι ανοδική ακολουθείται από επιταγχύνσεις της τάσης και μεγαλύτερη συμμετοχή τίτλων στην διαμόρφωση της τελικής εικόνας».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 658,34 μονάδες με μικρά κέρδη 0,28%, ανακάμπτοντας από απώλειες 0,84% κα έχοντας βρεθεί νωρίτερα στο +0,64%.

Για το δείκτη των τραπεζών τα κέρδη διαμορφώνονται σε 2,98% στις 258,01 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 8,7 εκατ. τεμαχίων αξίας 8,7 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 6 μετοχές διαπραγματεύονται ενισχυμένες, 38 υποχωρούν και 17 διατηρούνται αμετάβλητες.


ΠΗΓΗ capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου