Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ιστορική στιγμή η πρόκριση στους 8 του Champions’ League Ξενύχτισε πανηγυρίζοντας η Λευκωσία (φώτο) Παραληρεί όλος ο Ελληνισμός χάρη στο θαύμα του ΑΠΟΕΛ

Ξενύχτισαν στους δρόμους της Λευκωσίας χιλιάδες οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, πανηγυρίζοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με ξέφρενο τρόπο, την ιστορική πρόκριση της ομάδας τους στους οκτώ του ChampionsLeague. Μέχρι τα ξημερώματα οι δρόμοι γύρο από το σωματείο του ΑΠΟΕΛ και οι κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας, ήταν γεμάτες από αυτοκίνητα με πανηγυρίζοντες φιλάθλους, που φώναζαν συνθήματα για τον μεγαλύτερο άθλο που πέτυχε ποτέ ομάδα του κυπριακού ποδοσφαίρου.
Την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του έγραψε ο ΑΠΟΕΛ, με την χθεσινοβραδινή πανηγυρική πρόκρισή του στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ύστερα από ένα αγώνα που συγκέντρωσε στο στάδιο ΓΣΠ όλα τα φώτα της προσοχής. Νίκησε 4-3 στα πέναλτι τη Λυών Γαλλίας, ύστερα από τον κανονικό αγώνα και την ημίωρη παράταση. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ, που πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, κέρδισε 1-0, με γκολ του Γκουστάβο Μαντούκα στο έννατο λεπτό της αναμέτρησης, ισοφαρίζοντας 1-1 τους μεταξύ τους αγώνες. Στον πρώτο αγώνα στη Γαλλία, η Λυών είχε κερδίσει 1-0.
Ο ΑΠΟΕΛ, που πέτυχε τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αγωνίστηκε μπροστά σε 23 χιλιάδες φιλάθλους που δημιούργησαν μία φανταστική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, σπρώχνοντας την ομάδα τους στη μεγάλη πρόκριση. Τον αγώνα παρακολούθησαν και από τηλεοράσεως δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι, οι οποίοι με τη σειρά τους ξεχύθηκαν στους δρόμους με το σφύριγμα της λήξης, για να πανηγυρίσουν την ιστορική πρόκριση. Διεθνώς ο αγώνας μεταδιδόταν απευθείας σε 77 χώρες και τον παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ήρωας της αναμέτρησης ήταν ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ Διονύσης Χιώτης, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι. Λίγο νωρίτερα φάνηκε άτυχος, όταν σε άλλο κτύπημα πέναλτι από πλευράς Λυών η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίκτυα αφού κτύπησε στην πλάτη του.
Ξενύχτισε πανηγυρίζοντας η Λευκωσία (φώτο)
Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Ιβάν Γιοβάνοβιτς δήλωσε, αμέσως μετά τον αγώνα, πολύ ευτυχισμένος για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι η ομάδα του άξιζε την πρόκριση με βάση τη γενική εικόνα του αγώνα. «Είναι μια μεγάλη βραδιά για τους φίλους του ΑΠΟΕΛ, την ομάδα και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα φτάναμε ως εδώ. Όταν έχεις, όμως, να κάνεις με αυτούς τους παίκτες, την αυτοπεποίθηση που πηγάζει από αυτούς, είναι δυνατόν να το κάνεις. Όταν έχεις ένα στάδιο, όπως το ΓΣΠ, με τον παλμό αυτού του κόσμου, μπορείς. Σίγουρα, είναι φανταστικό για όλους μας» ήταν μεταξύ των αναφορών του τεχνικού τον οποίο συζητά με εκφράσεις εντυπωσιασμού, για άλλη μία φορά, το σύνολο του ευρωπαϊκού αθλητικού Τύπου.
Οι Γαλαζοκίτρινοι θα μάθουν την επόμενη Παρασκευή 16 Μαρτίου, τον αντίπαλο τους στους 8 του Champions' League, με την κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν. Οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης θα γίνουν στις 27 και 28 Μαρτίου και οι ρεβάνς στις 3 και 4 Απριλίου. Προς το παρόν είναι γνωστές οι τέσσερις ομάδες που θα δουν το όνομά τους γραμμένο στα μπαλάκια που θα ριχτούν στην κληρωτίδα και εκκρεμούν οι ρεβάνς σε άλλα τέσσερα ζευγάρια. Μαζί με τον ΑΠΟΕΛ έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, και άρα είναι υποψήφιοι αντίπαλοι της ομάδας της Λευκωσίας, η Μπενφίκα, η Μπαρτσελόνα και η Μίλαν, που απέκλεισαν αντίστοιχα τις Ζενίτ, Λεβερκούζεν και Άρσεναλ.
Περήφανος ο πολιτικός κόσμος
Κυβέρνηση και Βουλή χαιρέτισαν την επιτυχία του ΑΠΟΕΛ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου συγχάρηκε την ομάδα του ΑΠΟΕΛ για το θρίαμβο της, τονίζοντας ότι με τις επιτυχίες αυτές προβάλλεται η Κύπρος και το ποδόσφαιρο της, όχι μόνον στην Ευρώπη αλλά και ευρύτερα. Εξάλλου ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι η έκφραση συγχαρητηρίων είναι η ελάχιστη διατύπωση για τον ανεπανάληπτο πρωτοφανή θρίαμβο. Είπε επίσης ότι ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε το ακατόρθωτο και ευχήθηκε νέες μεγάλες επιτυχίες.

ΠΗΓΗ ikypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου