Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα

Τέλος από το 2013 σε όλα τα οικογενειακά επιδόματα. Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό επιτελείο θα τα εξετάσει όλα από μηδενική βάση και θα δίνονται πλέον με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τρίτεκνοι και πολύτεκνοι να χάσουν ένα ακόμα σημαντικό εισόδημα και να συρρικνωθεί περαιτέρω ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός.

Παράλληλα η τρόικα ζητάει περισσότερες περικοπές κυρίως στις συντάξεις και δεν κάνει αποδεκτές τις μειώσεις ύψους 2 δισ. ευρώ για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. «Είναι επισφαλείς οι προβλέψεις σε αυτόν τον τομέα. Δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος» φέρονται να είπαν οι εκπρόσωποι των δανειστών στον Γιάννη Στουρνάρα και πρόσθεσαν «θέλουμε περισσότερες διευκρινίσεις σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να κόψετε από συντάξεις».

Η κατάθεση του προσχεδίου στην βουλή είναι σαν να μην κατατέθηκε για την τρόικα καθώς όπως τόνιζαν «ακόμα και να κατατεθούν αυτά τα μέτρα, θα έρθει μετά και συμπληρωτικός προϋπολογισμός».

Η τρόικα δείχνει να μην βιάζεται για το πότε η χώρα μας θα πάρει την επόμενη δόση και φαίνεται αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν.

Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Οι περικοπές που περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων στο προσχέδιο του προυπολογισμού:

• Επιπλέον μείωση της μισθολογικής δαπάνης η οποία θα προέλθει από:

- τον περιορισμό του προσωπικού που υπηρετεί με συμβάσεις,
- τις παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια,
- τον περιορισμό των πρόσθετων μισθολογικών παροχών,
- τη συγκράτηση του αριθμού των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές,

• Εξορθολογισμός των δαπανών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,

• Συστηματικός επανέλεγχος των δικαιούχων και τη συγκράτηση της δαπάνης παροχής συντάξεων,

• Επαναξιολόγηση των μη μισθολογικού χαρακτήρα δαπανών, με ιδιαίτερη αναφορά στη μείωση των κονδυλίων για μεταβιβάσεις πόρων σε νομικά πρόσωπα,

• Περιορισμός των μεταβιβάσεων του κράτους προς τους λοιπούς υποτομείς της Γενικής Κυβέρνησης και μόνο για την αντιμετώπιση των απολύτως ανελαστικών δαπανών τους. Η απώλεια των εσόδων των φορέων αυτών, θα αντισταθμιστεί από σειρά διαρθρωτικών παρεμβάσεων που έχουν σχεδιαστεί για κάθε υποτομέα και θα υλοποιηθούν μέσα στο 2013, με σκοπό:

- την αύξηση των εσόδων από τις κύριες δραστηριότητές τους,
- την πάταξη της εισφοροδιαφυγής,
- την είσπραξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους των ανείσπρακτων απαιτήσεών τους,
- την ενθάρρυνση δημιουργίας συνεργειών και οικονομιών κλίμακας που θα περιορίσουν το κόστος λειτουργίας τους κυρίως μέσω συγχωνεύσεων όπου αυτό είναι εφικτό,
- τον εξορθολογισμό της παροχής κοινωνικών επιδομάτων,

• Περιορισμός των λειτουργικού χαρακτήρα δαπανών με ιδιαίτερη έμφαση στις δαπάνες που αφορούν:

- μετακινήσεις προσωπικού,
- μισθώματα κτιρίων,
- προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, κ.λπ.
 
ΠΗΓΗ real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου