Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Δύο Il-76 και δύο Mi-8 στέλνει τελικά η Ρωσία στην Ελλάδα (Βίντεο)

Στην αποστολή δύο γιγαντιαίων μεταγωγικών τύπου Il-76 τα οποία φέρουν δεξαμενές νερού και συλλογή πυρόσβεσης μαζί με δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα Mil Mi-8 συμφώνησα Ελλάδα και Ρωσία κατόπιν της τηλεφωνικής επικοινωνίας των πρωθυπουργών Κυριάκου Μητσοτάκη και Μιχαήλ Μισούστιν.

Τα αεροσκάφη Il-76 μπορούν  να μεταφέρουν σε εσωτερικές δεξαμενές  43.812 λίτρα νερού τα οποία με ένα ελεγχόμενο μηχανισμό που είναι τοποθετημένος στην ράμπα του αεροσκάφους εξαπολύονται πάνω από την φωτιά καθώς το αεροσκάφος ίπταται σε ευθεία γραμμή πάνω από την καιόμενη περιοχή.

Τα αεροσκάφη έχουν χρησιμοποιηθεί στις φωτιές της Σιβηρίας και το 2017 στις μεγάλες πυρκαγιές της Χιλής από όπου προέρχονται τα δύο σχετικά βίντεο. Τα αεροσκάφος μπορεί να πραγματοποιήσει πολλαπλές ελεγχόμενες ρίψεις σε μια πτήση.

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής το αεροσκάφος επιστρέφει στην βάση του για πλήρωση των δεξαμενών και ανεφοδιασμό αν και στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό δεν χρειάζεται λόγω των μικρών αποστάσεων των αεροδρομίων από τα μέτωπα της φωτιάς.

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου