Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ακούστε μυστηριώδεις «εξωγήινους» ήχους που καταγράφηκαν στα όρια του διαστήματος

Καθώς η συχνότητά τους ήταν χαμηλότερη από το κατώτατο όριο συχνοτήτων που μπορούν να γίνουν αντιληπτές από το ανθρώπινο αυτί, οι συγκεκριμένοι υποήχοι «επιταχύνθηκαν» με τεχνητά μέσα
Οι ήχοι του διαστήματος είναι αρκετά αλλόκοτοι, αν κρίνει κανείς από το βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα διεθνή μέσα και περιλαμβάνει ακουστικά σήματα που καταγράφηκαν στην στρατόσφαιρα, σε ύψος περίπου 35 χιλιόμετρων από την επιφάνεια της Γης.


Καθώς η συχνότητά τους ήταν χαμηλότερη από το κατώτατο όριο συχνοτήτων που μπορούν να γίνουν αντιληπτές από το ανθρώπινο αυτί, οι συγκεκριμένοι υποήχοι «επιταχύνθηκαν» με τεχνητά μέσα και το αποτέλεσμα είναι αρκετά παράξενο.

Σύμφωνα με τον Daniel Bowman, τον φοιτητή του Πανεπιστημίου τους Βόρειας Καρολίνας που είναι επικεφαλής του πρότζεκτ καταγραφής, οι ήχοι θυμίζουν «επεισόδιο X-Files».

Η ομάδα του Bowman, στο πλαίσιο μίας έρευνας που χρηματοδότησε η NASA, συνέδεσε μικρόφωνα σε μπαλόνια ηλίου, τα οποία εστάλησαν σε μία πτήση διάρκειας εννέα ωρών πάνω από το Νέο Μεξικό και την Αριζόνα, τον Αύγουστο του 2014.
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου