Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΝΤΟΓΑΝ Απειλεί ξανά Κύπρο και ΕΕ

Απο το ethnos
Νέες απειλές και προειδοποιήσεις εναντίον όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και της ΕΕ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, την ώρα που το "Πίρι Ρέις" συνέχιζε και χθες να πλέει νοτίως της Κύπρου μεταξύ του Ακρωτηρίου και της πλατφόρμας στο "Οικόπεδο 12".
Ο κ. Ερντογάν, αναφέροντας ότι το "Κυπριακό είναι εθνική υπόθεση" για την Τουρκία, δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να έχει αξιώσεις στους φυσικούς πόρους του νησιού, και εάν αυτό συμβεί, τότε η "Τουρκία θα αντιδράσει". Απείλησε μάλιστα ότι εάν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της ΕΕ δεν πρόκειται να καθίσει καν στο ίδιο τραπέζι με την ΕΕ για τους έξι μήνες που διαρκεί η προεδρία, ενώ έστειλε και καθησυχαστικά μηνύματα προς τους Τουρκοκυπρίους τονίζοντας ότι η Τουρκία "δεν θα εγκαταλείψει τους Τουρκοκυπρίους, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια από την ευρωπαϊκή πορεία της".

Δ. Χριστόφιας
Ο Πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφιας απευθυνόμενος στο εσωτερικό ζήτησε και πάλι να σταματήσει η αμφισβήτησή του, θεωρώντας ότι έτσι θα εξασφαλιστεί η ενότητα που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των απειλών της Τουρκίας στο θέμα των υδρογονανθράκων, αλλά και των προβλημάτων της οικονομίας μετά την καταστροφή στο Μαρί.
Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και της ΕΔΕΚ Γ. Ομήρου ζήτησε και πάλι τη διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών της Τουρκίας και επεσήμανε την ανάγκη άμεσης αδειοδότησης των ερευνών και σε άλλα Οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ.
Αναφερόμενος στην αδειοδότηση της ΑΟΖ της Κύπρου είπε ότι πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
"Ο νέος γύρος αδειοδοτήσεων, όταν ολοκληρωθεί, θα δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας των εθνικών συμφερόντων της Κύπρου και θα καταστήσει τις τουρκικές απειλές πολύ πιο ακίνδυνες" πρόσθεσε ο κ. Ομήρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου