Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Υπερχείλισε το φράγμα του Κούρρη, το μεγαλύτερο της Κύπρου

Λεμεσός: Υπερχείλισε το φράγμα του Κούρρη, το μεγαλύτερο της Κύπρου, χωρητικότητας 115 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού. Το φράγμα που κατασκευάστηκε το 1988 είχε υπερχειλίσει και τον Μάρτιο του 2004.

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων καθυστερούσε την υπερχείλιση για να γίνει εμπλουτισμός του υδροφορέα Ακρωτηρίου, στον οποίο διοχετεύτηκαν δύο εκατ. κυβικά μέτρα νερού.

Στις 2 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο φράγμα παρουσία του υπουργού Γεωργίας, Σοφοκλή Αλετράρη και θα τελεστεί αγιασμός από τον Μητροπολίτη Λεμεσού, Αθανάσιο. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ύψωνα και η κοινότητα Άλασσας.


Ο Διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Κυριάκος Κύπρου δήλωσε ότι η υπερχείλιση του φράγματος του Κούρρη θα είναι πλήρης από τις 12 το μεσημέρι όταν από τον υπερχειλιστήρα θα ρέουν πέντε κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο.

Σημείωσε επίσης ότι οι εισροές στο φράγμα είναι μεγαλύτερες από την τελευταία υπερχείλισή του το 2004 και γι' αυτό και η ροή θα είναι πιο εντυπωσιακή.

Σύμφωνα με τον κ. Κύρου στα φράγματα της Κύπρου υπάρχουν σήμερα 274 εκατ. κυβικά μέτρα νερού και το ποσοστό πληρότητας έχει φθάσει στο 94%.

Τόνισε ότι τώρα επιβάλλεται οι ποσότητες αυτές να διαφυλαχθούν και να γίνει καλή διαχείρισή τους.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου