Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ο αντιαμερικανισμός στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις – Τι γράφουν στις ιστοσελίδες τους

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/


Σε άρθρο του ο EMRE USLU στη τουρκική SUNDAY ZAMAN (4 Αυγούστου) γράφει για τον αντιαμερικανισμό στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.



“Όταν ξεκίνησαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι διαρροές της WikiLeaks μας δόθηκε η ευκαιρία να αντιληφθούμε το τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι Αμερικανοί διπλωμάτες. Την ίδια ώρα ο διαδικτυακός τόπος  -irtica.org- που ανήκει στις τουρκικές Ε.Δ αποκαλύπτει το πως σκέφτονται ορισμένοι από τους Τούρκους στρατιωτικούς. Στη περίπτωση που κάποιος επισκεφτεί το αρχείο με τα άρθρα και διαβάσει ορισμένα από αυτά, θα δει έναν πρωτοφανή αντιαμερικανισμό”, γράφει.
Κάποια από τα πολλά που γράφονται στα άρθρα των Τούρκων στρατιωτικών ακολουθούν:

“Ο κόσμος έχει εισέλθει στην εποχή που κυριαρχεί το αίμα και το δάκρυ. Δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να σταματήσουν την αιματοχυσία σε Αφγανιστάν και Ιράκ” είναι μία από τις πολλές αντιαμερικανικές φράσεις στα άρθρα τους.
“Η θρησκεία και το Ισλάμ είναι οι βασικοί παράγοντες που οι Παγκόσμιες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου των ΗΠΑ, χρησιμοποιούν ως μέσα ώστε να επιβάλλουν τους στόχους τους. Έχουν δημιουργήσει το πολιτικό Ισλάμ και το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Μέσω του ριζοσπαστικού Ισλάμ, που τεχνητά δημιούργησαν, υποκινούν διαμάχες και με την αιτία της δήθεν απειλής από αυτό ξεκινούν πολέμους. Οι Richard Holbrooke, Colin Powell, Paul Wolfowitz και Graham Fuller είναι ορισμένοι από τους βασικούς υποκινητές της δημιουργίας του ριζοσπαστικού Ισλάμ”.
“Έχουν ξεκινήσει εκστρατεία αποπροσανατολισμού βασιζόμενη στο ριζοσπαστικό Ισλάμ με στόχο, τις χώρες της Βορείου Αφρικής και της Νοτίου Ασίας. Αλγερία, Αίγυπτος, Μαρόκο, Τυνησία, Ιράκ, Ιράν και Τουρκία είναι ορισμένες από αυτές. Τώρα ξεκινούν εκστρατεία στο εσωτερικό της Μέσης Ανατολής. Η Τουρκία παρουσιάζεται ως η χώρα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την έχουν κατατάξει ως χώρα που εκφράζει το μετριοπαθή Ισλάμ. Το κόμμα του Ερντογάν (AKP), η Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς και το ΔΝΤ παίζουν το ρόλο παραρτήματος μετριοπαθούς Ισλάμ στο εσωτερικό της χώρας (Τουρκία). Από το 2002 προσπαθούν να μετατρέψουν τη Τουρκία από Κοσμική σε Ισλαμική”.
“Οι ΗΠΑ χρησιμοποιώντας το θρησκευτικό φανατισμό και παρουσιάζοντας το ριζοσπαστικό Ισλάμ, που η ίδια κατασκεύασε, ως τη μεγάλη απειλή έχει εισβάλλει στο Ιράκ και σκοπεύει το χρόνο που διανύουμε να φέρει το διχασμό στη Μέση Ανατολή”.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου