Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Με οριακές απώλειες έκλεισαν οι συναλλαγές της Τρίτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία υποτονική συνεδρίαση με οριακή διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, σε εύρος που δεν ξεπέρασε τις... 9,5 μονάδες, και με αλλεπάλληλες εναλλαγές προσήμου μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η εικόνα στον FTSE Large Cap ήταν μικτή, με εμφανείς κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αλλά και επιλεκτικές τοποθετήσεις. Ξεχώρισαν σε θετικό έδαφος τα ποσοστιαία κέρδη των Intralot, ΕΛΠΕ και Alpha Bank.

Στον αντίποδα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τίτλοι των Jumbo, Ελλάκτωρ, Τιτάν και ΟΛΠ.

Αξιοσημείωτη η νέα άνοδος για τον FTSE Mid Cap, που ενισχύθηκε κατά 1,26% και «μετράει» διήμερη άνοδο 2,87%, έναντι απωλειών 0,49% για τον FTSE Large Cap και 0,43% για τον Γενικό Δείκτη.

Η αγορά, που σε αυτό το στάδιο δείχνει να βρίσκεται σε φάση συσσώρευσης, θα χρειαστεί κάποιον καταλύτη -πιθανόν από το μακροοικονομικό πεδίο- προκειμένου να επιδιώξει υψηλότερα επίπεδα, σχολίαζε σήμερα η Eurobank Securities.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 1.274,94 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να ενισχύεται έως 0,50% στις 1.283,17 μονάδες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που διατήρησε θετικό πρόσημο σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 0,63% στις 197,37 μονάδες.

Την Τρίτη διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 28,57 εκατ. τεμαχίων, ενώ ο τζίρος έκλεισε στα 70,65 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο του ταμπλό 69 μετοχές σημείωσαν άνοδο, 61 υποχώρησαν και 121 ολοκλήρωσαν αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου