Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Αγρια επίθεση του BBC στον Τσίπρα-Στους Βρετανούς δεν άρεσε η επιστολή του πρωθυπουργού στη Μέρκελ

Ταπεινωτική η επιστολή «παρακαλώ-στείλτε-χρήματα-γρήγορα» για τον Έλληνα πρωθυπουργό, σχολιάζει ο αρθρογράφος - «Και οι δύο πλευρές θέλουν ο άλλος να παραδεχθεί ότι είχε λάθος στο παρελθόν» αναφέρει για τις σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας, που παρατηρεί πως βρίσκονται σε τέλμα
«Για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πρέπει να ήταν προσωπικά ταπεινωτικό να στείλει αυτήν την "παρακαλώ-στείλτε-χρήματα-σύντομα" επιστολή του προς την Ανγκελα Μέρκελ», αναφέρει σε ένα εξαιρετικά επιθετικό προς την ελληνική πλευρά κείμενο, ο αρθρογράφος του BBC Ρόμπερτ Πέστον.


«Παραπονιέται πως δεν υπάρχει σημάδι πως οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εργάζονται πάνω σε ένα σχέδιο οικονομικής διάσωσης, που θα σημάνει μια νέα αρχή και τους κατηγορεί πως προσπαθούν να κρατήσουν τη χώρα του σε ένα πρόγραμμα που η κυβέρνησή του έχει απορρίψει και που, εκείνος πίστευε πως το ίδιο έχουν κάνει και οι εταίροι του», αναφέρει επιθετικά ο Πέστον.

Ωστόσο, αυτό που καταδεικνύεται, σύμφωνα με τον βρετανό δημοσιογράφο, είναι ότι η συμφωνία που επετεύχθη τον Φεβρουάριο αντί να γεφυρώσει το χάσμα, το διεύρυνε και σημειώνει ότι πρόκειται για ένα «συναισθηματικό και ιδεολογικό χάσμα». «Και οι δύο πλευρές θέλουν ο άλλος να παραδεχθεί ότι είχε λάθος στο παρελθόν, όμως κανείς δεν δείχνει τη διάθεση να το κάνει αυτό», λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πέστον, η σαφής διακήρυξη της αμοιβαίας παρεξήγησης ήταν αυτό που ανέφερε στο blog του ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπου αναφέρεται στην αδυναμία των πακέτων βοήθειας να σώσουν την Ελλάδα, καθώς αυτά επιβλήθηκαν όχι για να σώσουν τη χώρα, αλλά τις τράπεζες και τους επενδυτές.

«Αλλά εάν ήταν με κάποιο τρόπο σοφό και διπλωματικό το να πεις στους Γερμανούς πως είναι λάθος και εγωιστές, στην παρούσα συγκυρία, είναι αμφισβητήσιμο» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως «δεν υπάρχει κανένα σημάδι πως οι δύο πλευρές έχουν συγχωρέσει η μία την άλλη και προχωρούν».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου