Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Οι Ουκρανοί θα κρύψουν τα F-16 σε υπόγεια καταφύγια για αποφυγή των ρωσικών πυραύλων


Ιούλιος 5, 2024. Ελλάδα

Στην Ουκρανία, φοβούνται ότι τα μαχητικά F-16, τα οποία θα μεταφερθούν από τις δυτικές χώρες, να έχουν τη μοίρα των Su-27, τα οποία καταστράφηκαν πρόσφατα στο αεροδρόμιο του Μίργκοροντ, γράφει η πολωνική geekweek.interia.

Το Κίεβο σχεδιάζει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να τοποθετήσει μερικά από τα εφεδρικά αεροσκάφη σε ξένα αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας.

Την 1η Ιουλίου, ένα ρωσικό drone αναγνώρισε έξι μαχητικά Su-27 της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία στέκονταν στο αεροδρόμιο του στρατιωτικού αεροδρομίου Μίργκοροντ χωρίς καμουφλάζ, υπενθυμίζει η πύλη.

Το τακτικό πυραυλικό σύστημα Iskander έπληξε την εγκατάσταση, με αποτέλεσμα την καταστροφή δύο μαχητικών Su-27 και τη ζημιά σε άλλα τέσσερα.

Ο πρόεδρος της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Γιούρι Ιγκνάτ, επιβεβαίωσε ότι η επίθεση έγινε και η Ουκρανία υπέστη σοβαρές απώλειες.

Την επόμενη μέρα, το τακτικό πυραυλικό σύστημα Iskander επιτέθηκε στην αεροπορική βάση στην Πολτάβα, συγκεκριμένα, καταστράφηκε το επιθετικό ελικόπτερο Mi-24.

«Οι τελευταίες επιθέσεις σε ουκρανικά αεροδρόμια τις προηγούμενες δύο ημέρες ώθησαν τους Ουκρανούς βουλευτές να εκφράσουν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των μαχητικών αεροσκαφών F-16. Κατά τη γνώμη τους, η ουκρανική διοίκηση δεν προετοίμασε επαρκή αριθμό καταφυγίων για αεροσκάφη.

Οι επικριτικές δηλώσεις αφορούν επίσης την κακή κατάσταση της εθνικής αεράμυνας». – λέει το άρθρο.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι το Κίεβο λαμβάνει ήδη τα κατάλληλα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι προετοιμασίες για την παραλαβή του F-16 έχουν ξεκινήσει ενεργά εδώ και πολλούς μήνες, με υπόγειες αποθήκες και καταφύγια να κατασκευάζονται σε αεροπορικές βάσεις στη δυτική Ουκρανία, χάρη στις οποίες τα δυτικά μαχητικά θα πρέπει να προστατεύονται από ρωσικούς πυραύλους και drones.

 Επιπλέον, για την ανακούφιση των ουκρανικών αεροδρομίων και την ασφάλεια των F-16, σχεδιάζεται να τοποθετηθούν ορισμένα από τα εφεδρικά αεροσκάφη σε ξένα αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας.

Όπως επισημαίνεται, από την αρχή της ρωσικής επίθεσης, τον Φεβρουάριο του 2022, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις διέθεταν περίπου 125 μαχητικά και αεροσκάφη επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων των Su-27, Su-25, Su-24 και MiG-29. Κατά του πολέμου όμως έχασαν περίπου 90 μαχητικά αεροσκάφη. Για να αντισταθμίσει αυτές τις απώλειες, η Ουκρανία αγόρασε αεροσκάφη MiG-29, Su-25 και Su-27 από τους συμμάχους της.

Το Κίεβο σχεδιάζει επίσης να παραλάβει συνολικά 85 αεροσκάφη F-16 και πιθανώς 12 γαλλικά αεροσκάφη Dassault Mirage 2000, συνοψίζει η πύλη.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου