Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Τα Τρία Τέταρτα Όλων Των Smartphones Περιέχουν Κώδικα Της NSA

100713nsaΤου JacobSloan
Από το terrapapers

Τα Τρία Τέταρτα Όλων Των Smartphones Περιέχουν Κώδικα Της NSA στο Λειτουργικό τους Σύστημα. Η Android Google επιβεβαιώνει ότι τα τηλέφωνα Android έρχονται με «Βελτιώσεις στην Ασφάλεια» που έχουν προστεθεί από την NSA, αναφέρει το Bloomberg:
Η κυρία Gina Scigliano εκπρόσωπος της Google επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία έχει ήδη ενσωματώσει μερικά προγράμματα της NSA στον προγραμματισμό του λειτουργικού Android. «Όλος ο κώδικας του Android και των συνεισφερόντων προγραμματιστών είναι διαθέσιμος για έλεγχο στο source.android.com» είπε η Scigliano αρνούμενη οποιονδήποτε περαιτέρω σχόλιο.

Μέσω του πρότζεκτ ανοικτού κώδικα του Android, η Google συμφώνησε να ενσωματώσει κώδικα, που πρώτα αναπτύχθηκε από την υπηρεσία το 2011, στις μελλοντικές εκδόσεις του λογισμικού της για τα κινητά τηλέφωνα, το οποίο τρέχει στα τρία τέταρτα των smartphones, παγκόσμια.
Σε μια παρουσίαση το 2011 που πήραμε από το Bloomberg Businessweek, η NSA περιλαμβάνει μεταξύ των πλεονεκτημάτων του προγράμματος ότι «κανονικά είναι αόρατο για τους χρήστες». Η Vines δεν είπε εάν η δουλειά της υπηρεσίας στο Android και σε άλλα λογισμικά είναι μέρος η βοηθά το Prism, το πρόγραμμα για το οποίο τόση φασαρία έχει γίνει με τον Edward Snowden.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου